21/12/2021 21/12/2021 Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, παρέστη σήμερα, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, στην τελετή ορκωμοσίας των Ευελπίδων 1ης Τάξης 2025 «Αντιστράτηγος Στυλιανός Καλμπουρτζής», που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Στην τελετή...
21 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2021 - 20:39

Παρουσία ΥΦΕΘΑ στην τελετή ορκωμοσίας των Ευελπίδων 1ης Τάξης 2025

Διαδώστε:
Παρουσία ΥΦΕΘΑ στην τελετή ορκωμοσίας των Ευελπίδων 1ης Τάξης 2025

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, παρέστη σήμερα, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, στην τελετή ορκωμοσίας των Ευελπίδων 1ης Τάξης 2025 «Αντιστράτηγος Στυλιανός Καλμπουρτζής», που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αθανάσιος Αυγερινός, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, απόστρατοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και συγγενείς των ορκισθέντων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, μέλη της οικογενείας του Ήρωα Αντιστρατήγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, το όνομα του οποίου φέρει η Τάξη ΣΣΕ/2025, ο οποίος έπεσε Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο 1974. Η μετακομιδή των λειψάνων του Ήρωα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2021, μετά από ολοκλήρωση της διαδικασίας ανεύρεσης και ταυτοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ο ενταφιασμός των οστών έγινε σε χώρο εντός του Μνημείου Πεσόντων Αγνώστου Πυροβολητού, στη Σχολή Πυροβολικού.

Ορκίστηκαν συνολικά διακόσιοι τριάντα οκτώ Ευέλπιδες. Συγκεκριμένα, διακόσιοι επτά από την Ελλάδα, είκοσι τρεις από την Κύπρο, δύο από την Αρμενία, δύο από το Μαυροβούνιο, δύο από την Τυνησία, ένας από την Αλβανία και ένας από την Μολδαβία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων