17/02/2019 17/02/2019 Η παρουσίαση του Καταλόγου της Έκθεσης: “Το ημέτερον Κάλλος. Βυζαντινές Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη” που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή. Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου ήταν ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων. Την παρουσίαση άνοιξε ο ελλογιμώτατος Καθηγητής και Διευθυντής του Π.Ι.Π.Μ. κ....
17 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:22

Παρουσίαση Καταλόγου «Το ημέτερον Κάλλος- Βυζαντινές Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη»

Διαδώστε:
Παρουσίαση Καταλόγου «Το ημέτερον Κάλλος- Βυζαντινές Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη»

Η παρουσίαση του Καταλόγου της Έκθεσης: “Το ημέτερον Κάλλος. Βυζαντινές Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη” που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή. Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου ήταν ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.


Την παρουσίαση άνοιξε ο ελλογιμώτατος Καθηγητής και Διευθυντής του Π.Ι.Π.Μ. κ. Συμεών Πασχαλίδης με ένα σύντομο χαιρετισμό.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι: Δρ Φλώρα Καραγιάννη έφορος του Ιδρύματος και ο κ. Γεώργιος Φουστέρης, επιμελητές έκδοσης.
Την παρουσίαση του Καταλόγου έκαναν οι κ.Αθανάσιος Σέμογλου, Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. και η κα Χρυσάνθη
Μαυροπούλου-Τσίουμη, Ομότιμη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ.
Στην παρουσίαση του καταλόγου παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Ιωάννης , ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.Νικηφόρος , Πρόεδρος του Π.Ι.Π.Μ., κληρικοί, εκπρόσωπος από τον Στρατό, καθηγητές και πολλοί προσκεκλημένοι.

Φωτορεπορτάζ ΡαΦαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων