05/02/2023 05/02/2023 Συνεχίζοντας την εκστρατεία ενάντια στην απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στον οποίο ενεχείρισε τον Τόμο που εξέδωσε η ΔΣΟ με τίτλο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι ναοί...
05 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2023 - 16:32

Παρουσίαση του Τόμου της ΔΣΟ για την “Αγία Σοφία” στη Λάρισα από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Διαδώστε:
Παρουσίαση του Τόμου της ΔΣΟ για την “Αγία Σοφία” στη Λάρισα από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνεχίζοντας την εκστρατεία ενάντια στην απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στον οποίο ενεχείρισε τον Τόμο που εξέδωσε η ΔΣΟ με τίτλο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ευχαρίστησε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο για την «ευγενική χειρονομία» και τον συνεχάρη «για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και ιδιαίτερα για την εκστρατεία ενημέρωσης διεθνών οργανισμών, θεσμών και εκπροσώπων του θρησκευτικού, πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου για την Αγία Σοφία». Όπως είπε «αναμφίβολα είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία σας και γι’ αυτό είναι αυτονόητη η συστράτευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προσπάθειά σας».

Όπως έγινε γνωστό, η ΔΣΟ, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, διοργανώνει την παρουσίαση του συγκεκριμένου Τόμου την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Ξενοδοχείο DIVANI PALACE, με ελεύθερη είσοδο.

Στην παρουσίαση του Τόμου, εκτός από τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, θα μιλήσουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο Ιατρός-Ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου και ο Δικηγόρος, Msc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαος Τσιρέλης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Μαριάννα Πυργιώτη, ενώ μετά το πέρας της παρουσίασης ο Τόμος θα προσφερθεί σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης της 12ης Φεβρουαρίου

«Συνεχίζουμε με την ίδια ένταση την εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει από το 2020, ενάντια στην απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Με την έκδοση του περικαλλούς Τόμου για τους Ναούς που είναι αφιερωμένοι στην Αγία Σοφία ξεκινήσαμε έναν κύκλο παρουσίασης αυτού του σημαντικού έργου, και ταυτόχρονα την προσπάθεια αφύπνισης της διεθνούς κοινότητας για την, αυθαίρετη και εκτός κάθε πολιτισμικού αξιακού κώδικα, απόφαση της Τουρκίας.

Γιατί πιστεύουμε ότι η βάρβαρη αυτή πράξη πρέπει να μην μείνει αναπάντητη, και ότι δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα πως το δίκαιο του ισχυρού είναι υπεράνω της ισχύος του δικαίου και της αληθείας. Επόμενος σταθμός σε αυτόν τον μαραθώνιο, μετά την Αθήνα, τη Φλωρεντία, τη Βενετία, τη Καρλσρούη, το Βουκουρέστι, τη Βασιλεία, το Μιλάνο, τις Βρυξέλλες, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι, το Διδυμότειχο και τη Χίο -και λίγο πριν την παρουσίαση του Τόμου στη Ρώμη, το Λονδίνο και την Κύπρο- είναι η Λάρισα.

Το γεγονός αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστεί αυτή η σπουδαία δουλειά στους συμπολίτες μας, την επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Και όπως παντού, ο Τόμος θα προσφερθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στον οποίο ενεχείρισε τον Τόμο που εξέδωσε η ΔΣΟ με τίτλο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο».

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «για την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και για εμένα προσωπικά είναι μεγάλη η τιμή που κεντρικός ομιλητής σε ένα εξαιρετικό πάνελ θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Θα ήθελα, όμως, να ευχαριστήσω και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων. Αυτές τις ευχαριστίες θέλησα σήμερα να τις απευθύνω και προσωπικά, δια ζώσης, στον φίλο Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο οποίος στέκεται αρωγός στην διοργάνωση της παρουσίασης. Ως ένδειξη αυτής της ευγνωμοσύνης εκ μέρους της ΔΣΟ του επέδωσα και τον Τόμο».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων