06/11/2019 06/11/2019 Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Αμερικανική Σχολή κλασικών σπουδών έγινε η παρουσίαση της δίτομης ιστορικής μελέτης «Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς Μητροπολίτης Πενταπόλεως» του Μητροπολίτου Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία και τη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης. Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και εκπρόσωποι του...
06 Νοεμβρίου, 2019 - 19:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2019 - 20:03

Παρουσιάστηκε η δίτομη ιστορική μελέτη του Αγίου Νεκταρίου

Διαδώστε:
Παρουσιάστηκε η δίτομη ιστορική μελέτη του Αγίου Νεκταρίου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Αμερικανική Σχολή κλασικών σπουδών έγινε η παρουσίαση της δίτομης ιστορικής μελέτης «Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς Μητροπολίτης Πενταπόλεως» του Μητροπολίτου Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα σε συνεργασία με την Αποστολική Διακονία και τη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας καθώς και αρκετοί συνοδικοί Ιεράρχες.

Προσφώνησε την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ μεταφέροντας την ευχή του Αγίου Νεκταρίου από το νησί της Αίγινας.

Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ήταν ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας και εμπνευστής της εκδήλωσης.

Την δίτομη Μελέτη παρουσίασαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Συμεών Πασχαλίδης καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ.
Τέλος, μίλησε ο συγγραφέας του έργου Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Αδαμαντία Μπούρτζινου δημοσιογράφος του Ρ.Σ της Εκκλησίας.

Λίγο πριν την εκδήλωση έψαλλαν τροπάρια από την ακολουθία του Αγίου Νεκταρίου από τον Βυζαντινό χορό των «Μαϊστόρων της Ψαλτικής Τέχνης» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Οι εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας με προτροπή και έμπνευση του Διευθυντού της Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου,  είναι πάντοτε ισχυρές και με πρωτότυπο χαρακτήρα εμπλουτίζουν την ιστορική και εκκλησιαστική παρακαταθήκη.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής- Δημοσιογράφος- Θεολόγος 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων