21/04/2022 21/04/2022 Πάσχα στην Αυστραλία θα κάνει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία το Μεγάλο Σάββατο θα παραστεί στην Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού στο Σίδνεϊ, την οποία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Την Δευτέρα του Πάσχα, η υπουργός θα παρευρεθεί στον επίσημο εορτασμό και την παρέλαση για την εθνική...
21 Απριλίου, 2022 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 17:49

Πάσχα με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την υπουργό Πολιτισμού φέτος

Διαδώστε:
Πάσχα με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την υπουργό Πολιτισμού φέτος

Πάσχα στην Αυστραλία θα κάνει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία το Μεγάλο Σάββατο θα παραστεί στην Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού στο Σίδνεϊ, την οποία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Την Δευτέρα του Πάσχα, η υπουργός θα παρευρεθεί στον επίσημο εορτασμό και την παρέλαση για την εθνική γιορτή της Αυστραλίας ANZAC day, η οποία τιμά τη μνήμη των θυμάτων πολέμου.

Η υπουργός στο Σίδνεϊ έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με ομοσπονδιακούς υπουργούς, ομογενείς υπουργούς και βουλευτές, συναντήσεις με φορείς της Ομογένειας, επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και συνεργασία με τα μέλη των Εθνικών Επιτροπών για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Θα επισκεφθεί, επίσης, την έδρα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.

Η κ. Μενδώνη θα βρεθεί, επίσης, στο Μουσείο της Μελβούρνης, στην πόλη, που φιλοξενεί τους περισσότερους Έλληνες ομογενείς στον κόσμο, για τα εγκαίνια της αρχαιολογικής έκθεσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες: Αρχαία ελληνικά ταξίδια και επαφές στην ελληνική αρχαιότητα».

Στη Μελβούρνη, η Υπουργός θα συναντηθεί με την Κυβερνήτη της Βικτώριας Linda Dessau, καθώς και με ομοσπονδιακούς και με ομογενείς υπουργούς. Η Λίνα Μενδώνη έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς της ομογένειας, ενώ θα επισκεφθεί το Ελληνικό Μουσείο και το Πανεπιστήμιο Latrobe, όπου και η έδρα κλασικών και νεοελληνικών σπουδών.

To ταξίδι της θα διαρκέσει από το Μεγάλο Σάββατο, 23, έως τις 29 Απριλίου.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων