31/08/2022 31/08/2022 Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, θεολόγος, ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, ανήμερα (30/08/2022 ) της εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σε Ιερό Παρεκκλήσιο του εορτάζοντος Αγίου, πλησίον της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής. Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος Ο π. Ευάγγελος απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι στις ημέρες...
31 Αυγούστου, 2022 - 11:26

Πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου: «Στην εκκλησία μπαίνεις κόρακας και προσπαθείς να γίνεις περιστέρι»

Διαδώστε:
Πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου: «Στην εκκλησία μπαίνεις κόρακας και προσπαθείς να γίνεις περιστέρι»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, θεολόγος, ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, ανήμερα (30/08/2022 ) της εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία σε Ιερό Παρεκκλήσιο του εορτάζοντος Αγίου, πλησίον της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Ο π. Ευάγγελος απευθυνόμενος στους πιστούς ανέφερε ότι στις ημέρες μας έχουμε τρεις αιρέσεις, τις οποίες οι περισσότεροι Χριστιανοί αγνοούν: τον παπισμό, τον οικουμενισμό και την παγκοσμιοποίηση.

Σχετικά με τον παπισμό, επισήμανε μερικές από τις αιρέσεις του:

1.Το αλάθητο του Πάπα.

Διακηρύττουν ότι ο Πάπας λέει την αλήθεια και ότι είναι αλάθητος.

2.Το πρωτείο του Πάπα

Διακηρύττουν ότι Πάπας είναι πρώτος από όλους.

3. Το Filliogue, προσθήκη στο Σύμβολο της Πίστεως

Παρά το γεγονός ότι οι Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου – Νίκαια της Βιθυνίας, στην οποία συμμετείχε και ο Άγιος Αλέξανδρος, συμφώνησαν “ότι δεν θα προσθέσουν, ούτε ένα κόμμα, ούτε μία τελεία, ούτε μία λέξη”, οι παπικοί πρόσθεσαν το “… και εκ του Υιού “.

Για τον οικουμενισμό ανέφερε, ότι είναι γέννημα του Παπισμού και του Προτεσταντισμού και είναι μια άλλη παναίρεση.

«Όλη η αλήθεια», βροντοφώναξε ο π. Ευάγγελος «είναι μόνο στην Ορθοδοξία!». «Η παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να τα ισοπεδώσει όλα…καθώς διακηρύττει, ότι οι πάντες έχουν δίκιο».

Ο π. Ευάγγελος έκλεισε το κήρυγμά με τη γνωστή του ρήση: «Στην ορθόδοξη εκκλησία μας δεν είναι κανείς αναμάρτητος. Το πλήρωμά της είναι αμαρτωλοί μετανοούντες. Μπαίνεις κόρακας στην εκκλησία και προσπαθείς να γίνεις περιστέρι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων