22/10/2020 22/10/2020 Την Τετάρτη 21.10.2020, εορτή της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Χριστοδούλου, του εν Πάτμω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην ασκητική ζωή και πολιτεία του Οσίου Χριστοδούλου και εστίασε στον πόθο για...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2020 - 16:25

ΠΑΤΡΑ: Μνημόσυνο υπέρ του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Διαδώστε:
ΠΑΤΡΑ: Μνημόσυνο υπέρ του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Την Τετάρτη 21.10.2020, εορτή της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Χριστοδούλου, του εν Πάτμω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην ασκητική ζωή και πολιτεία του Οσίου Χριστοδούλου και εστίασε στον πόθο για την ουράνια πολιτεία, την επιμονή και υπομονή, για να επιτύχει τον άγιο στόχο του και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την κατά Θεόν πολιτεία του Οσίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος έφερε το όνομα του Οσίου Χριστοδούλου και εόρταζε τα ονομαστήριά του στις 21 Οκτωβρίου εκάστου έτους.

 

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά και συγκινητικά λόγια για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος κατέκτησε τις καρδιές όλων των Ελλήνων και άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του αγωνισθείς με ζήλο καρδίας και πόθο ψυχής, υπέρ της αγίας ημών Ορθοδόξου πίστεως και της Ορθοδόξου Πατρίδος μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα προιστάμενο του Ιερού Ναού, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Χριστόδουλο Ζώη, τα δέοντα, για τα ονομαστήριά του και υπενθύμισε ότι όταν ο π. Χριστόδουλος εκάρη μοναχός, του εδόθη το όνομα Χριστόδουλος, προς τιμήν του Οσίου Χριστοδούλου, αλλά και του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ο οποίος τότε ευρίσκετο ασθενής εις το τελευταίον στάδιο της ζωής του.

Επίσης, επήνεσε τον π. Χριστόδουλο διά την όλη του μοναχική πολιτεία στην ιερά Μονή Ομπλού υπό την πνευματική καθοδήγηση του Καθηγουμένου π. Νεκταρίου και για την υπηρεσία του και προσφορά του στην μεγάλη Ενορία των Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ – Μνημόσυνο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Κέρκυρα

 

Δείτε φωτογραφίες από το Ιερό Μνημόσυνο στην Πάτρα: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων