09/11/2019 09/11/2019 Πατριαρχική Θεία Λειτουργία επί τη τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, σήμερα, το πρωί, στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι. O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ομίλησε από καρδιάς για τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως.      Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου είπε, ότι, ο λαός έχει πάντα τον...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2019 - 16:50

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για τον Άγιο Νεκτάριο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για τον Άγιο Νεκτάριο

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία επί τη τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, σήμερα, το πρωί, στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι.

O Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ομίλησε από καρδιάς για τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως.

 

 

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου είπε, ότι, ο λαός έχει πάντα τον Άγιο πνευματικό οδηγό και στις χαρές και στις λύπες, γι’ αυτό άλλωστε και του έδωσε και το προσωνύμιο, ο Άγιος του 20ου αιώνα.

«Και ο Άγιος φεύγοντας τόσο πικραμένος από τον τόπο αυτό, δεν τον εγκατέλειψε. Ήρθε δύο φορές εν ζωή», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

«Είναι ο Άγιος ο οποίος τον γνωρίζουμε στον πόνο, στις αρρώστιες στις θλίψεις», πρόσθεσε ο Πατριάρχης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την πνευματική του καλλιέργεια και την μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του στην υμνογραφία.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, η Α’ Σύμβουλος Πρεσβείας κ. Ελίνα Κυριακοπούλου. Επίσης, παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Γιαννικόπουλος, η Αν. Διευθύντρια της Αμπετείου κ. Σωτηρία Μπέτα και ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μιχάλης Μπίσκος ο οποίος ανέλαβε την αποκατάσταση του Ι.Ν των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγ. Νικολάου στο Χαμζάουι.

Τους ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων