24/01/2024 24/01/2024 «Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις απόψεις της Εκκλησίας, είναι διαχρονικός ο σεβασμός αυτός. Ειδικά στις τελευταίες κρίσεις, η Εκκλησία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην στήριξη της κοινωνίας. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει την εκτελεστική εξουσία και φέρνει νομοσχέδια και ψηφίζουν οι βουλευτές. Δεν θα μπαίναμε ποτέ σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός...
24 Ιανουαρίου, 2024 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 - 10:51

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μπαίναμε σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μπαίναμε σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις απόψεις της Εκκλησίας, είναι διαχρονικός ο σεβασμός αυτός. Ειδικά στις τελευταίες κρίσεις, η Εκκλησία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην στήριξη της κοινωνίας. Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει την εκτελεστική εξουσία και φέρνει νομοσχέδια και ψηφίζουν οι βουλευτές. Δεν θα μπαίναμε ποτέ σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντώντας στον ANT1 σε ερώτηση σχετικά με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ακόμη ότι η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψή της, έχουμε Δημοκρατία, ο καθένας εκφράζει ελεύθερα την άποψη του. Εκφράζει μια άποψη η Εκκλησία. Πολλές φορές στην πολιτική πρέπει να πάρεις αποφάσεις για μια κατηγορία πολιτών και για τα δικαιώματά τους. Δεν κάνουμε κάτι που παραβιάζει τον πυρήνα της οικογένειας. Δεν θέλουμε ένα παιδί να μεγαλώνει με έναν ορατό και έναν αόρατο γονέα. Ρυθμίζουμε μια πραγματικότητα που υπάρχει στην κοινωνία, υπάρχουν δύο άνδρες και δύο γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά που αντιμετωπίζονται ως παιδιά κατώτερου θεού, εμείς θέλουμε να πάμε παρακάτω, όπως επεσήμανε.

 

 

Διαβάστε ακόμη: Η φωνή της Εκκλησίας, η ευθύνη των Βουλευτών και η επόμενη ημέρα της έκτακτης Ιεραρχίας για τον “γάμο ομοφύλων”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων