13/04/2020 13/04/2020 Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ λέγοντας ότι τοποθετείται ως απλός πιστός αφού δεν επιτρέπεται να μιλήσει ως Μητροπολίτης και τόνισε ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται ούτε από την Ιερά Σύνοδο ούτε από την Κοινή Υπουργική Απόφαση ενώ διευκρίνισε ότι υπάρχει σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα. Ο Σεβασμιώτατος...
13 Απριλίου, 2020 - 15:22

Πειραιώς Σεραφείμ: “Δεν έκανε τίποτα παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι”

Διαδώστε:
Πειραιώς Σεραφείμ: “Δεν έκανε τίποτα παράνομο ο ιερέας στο Κουκάκι”

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ λέγοντας ότι τοποθετείται ως απλός πιστός αφού δεν επιτρέπεται να μιλήσει ως Μητροπολίτης και τόνισε ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται ούτε από την Ιερά Σύνοδο ούτε από την Κοινή Υπουργική Απόφαση ενώ διευκρίνισε ότι υπάρχει σύγχυση γύρω από αυτό το θέμα.

Ο Σεβασμιώτατος στάθηκε στο πλευρό του ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι ενώ δήλωσε στην εκπομπή Σήμερα και στη κα. Μαρία Αναστασοπούλου ότι “Υπάρχει σύγχυσις και κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι. Διάφορα καλάμια κυκλοφορούν. Να ξεπεζέψουν. Τους παρακαλώ θερμώς είναι άγιες ημέρες δεν επιτρέπεται να συγχέουμε τα πράγματα. Η Θεία Κοινωνία διαχωρίστηκε γιατί είναι το Μυστήριο. Είναι η ουσία της πίστεώς μας και όποιος την προσβάλει δημόσια  διαπράττει ένα κακούργημα, προσβάλει τη θρησκευτική μας ελευθερία».

Επομένως ο ιερέας, σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα όταν έδωσε τη Θεία Κοινωνία σε αύλειο χώρο στα “δύο παιδάκια που τα έφερε ο πατέρας τους στο δρόμο”.

Δείτε το Βίντεο:

Πηγή: Skai.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων