12/04/2021 12/04/2021 Για τον αν η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο πως θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα κλήθηκε να απαντήσει στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.  Απαντώντας η κ. Πελώνη τόνισε ότι “δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση”, ενώ πρόσθεσε πως “είναι ακόμα νωρίς για να πούμε με πιο...
12 Απριλίου, 2021 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2021 - 14:39

Πελώνη: Νωρίς να μιλάμε για τις εκκλησίες το Πάσχα

Διαδώστε:
Πελώνη: Νωρίς να μιλάμε για τις εκκλησίες το Πάσχα

Για τον αν η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο πως θα λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί τη Μεγάλη Εβδομάδα κλήθηκε να απαντήσει στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

Απαντώντας η κ. Πελώνη τόνισε ότι “δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση”, ενώ πρόσθεσε πως “είναι ακόμα νωρίς για να πούμε με πιο τρόπο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα”. Νωρίτερα, είχε αναφέρει πως εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ευρύτερη συμμετοχή στον εμβολιασμό των μεγαλύτερης ηλικίας συμπολιτών μας. “Σε αυτό οφείλουμε να συμπράξουμε όλοι. κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Εκκλησία, συλλογικοί, κοινωνικοί φορείς”, είπε.

Υπενθυμίζεται, πως από χθες το πρωί οι πιστοί προσήλθαν και πάλι στους ναούς μετά από ένα μεγάλο διάστημα που οι περιορισμοί δεν τους επέτρεπαν να λειτουργηθούν. Συγκεκριμένα το ΦΕΚ που εκδόθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου προβλέπει την λειτουργία των Ιερών Ναών σε όλη τη χώρα ανεξαρτήτως επιδημιολογικής κατάστασης της εκάστοτε περιοχής. Οι περιορισμοί παραμένουν αυστηροί με την ταυτόχρονη παρουσία σε κάθε Ναό να είναι 1 πιστός ανά 25τ.μ. και ανώτατο όριο τους 20 πιστούς.

Αναλυτικότερα το ΦΕΚ:

Την Κυριακή 11 Απριλίου, την Τετάρτη 14 Απριλίου, την Παρασκευή 16 Απριλίου – Ημέρα που τελείται η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας τηρείται η αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 20 άτομα ανεξαρτήτως επιδημιολογικής κατάστασης της περιοχής κατά την τέλεση Λειτουργιών.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, και όχι στο πολύ αυξημένου κινδύνου, οι Ιεροί Ναοί θα λειτουργούν για όλες τις Ακολουθίες με τους περιορισμούς του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτερο όριο τα 20 άτομα ταυτόχρονης παρουσίας εντός του Ναού. Για το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου οι Λειτουργίες θα τελούνται αποκλειστικά από τους θρησκευτικούς λειτουργούς, με εξαίρεση τις ημέρες που αναφέρονται παραπάνω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων