24/05/2022 25/05/2022 Σύντομη συνάντηση είχαν σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου 2022, ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι και ο Σέρβος ομόλογός του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας από 22 έως 26 Μαΐου 2022. Σύμφωνα με μήνυμα του Προέδρου Πενταρόφσκι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι δύο πλευρές χαιρέτισαν από κοινού...
24 Μαΐου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2022 - 2:06

Πενταρόφσκι-Βούτσιτς χαιρετίζουν την απόφαση του Πατριαρχείου Σερβίας για την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Διαδώστε:
Πενταρόφσκι-Βούτσιτς χαιρετίζουν την απόφαση του Πατριαρχείου Σερβίας για την Αρχιεπισκοπή Αχρίδος

Σύντομη συνάντηση είχαν σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου 2022, ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι και ο Σέρβος ομόλογός του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός της Ελβετίας από 22 έως 26 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με μήνυμα του Προέδρου Πενταρόφσκι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι δύο πλευρές χαιρέτισαν από κοινού την απόφαση του Πατριαρχείου Σερβίας να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπής Αχρίδος» -όπως την αποκαλεί- επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα «βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι είπαν Κοβάτσεφκσι-Βούτσιτς για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Συγχαρητήρια Κοβάτσεφσκι για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Πενταρόφσκι: Συγχαρητήρια για την αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

Συγχαρητήρια στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος από τον Υπουργό Οικονομίας των Σκοπίων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων