18/10/2022 18/10/2022 Περιοδεία στην Καρδίτσα πραγματοποίησε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2021 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το ιστορικό μοναστήρι Γενεσίου Θεοτόκου Κατουσίου. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ. Τιμόθεος ο οποίος και τον ξενάγησε στον χώρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει τις εξαιρετικά καλοδιατηρημένες αγιογραφίες και να...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 15:36

Περιοδεία Μητσοτάκη στην Καρδίτσα – Επίσκεψη στην Ι.Μ Γενεσίου Θεοτόκου Κατουσίου

Διαδώστε:
Περιοδεία Μητσοτάκη στην Καρδίτσα – Επίσκεψη στην Ι.Μ Γενεσίου Θεοτόκου Κατουσίου

Περιοδεία στην Καρδίτσα πραγματοποίησε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2021 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το ιστορικό μοναστήρι Γενεσίου Θεοτόκου Κατουσίου.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ. Τιμόθεος ο οποίος και τον ξενάγησε στον χώρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει τις εξαιρετικά καλοδιατηρημένες αγιογραφίες και να ενημερωθεί για την ιστορία της Μονής, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Επίσης, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης μετά τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός».

Ειδικότερα, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων, τα οποία υλοποιούνται σε 14 σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου των Δήμων Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου. Πέραν της οδοποιίας, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων γεφυρών για την ασφαλή διέλευση του ποταμού Πάμισου και δύο ρεμάτων. Η αποκατάσταση έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο ποσοστό χάρη στην ταχεία καταγραφή των ζημιών και την ολοκλήρωση των μελετών για τις τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνταν. Κομμάτια του έργου, για το οποίο εξασφαλίστηκε προϋπολογισμός 134,4 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία, όπως η περιφερειακή οδός Μουζακίου και τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου Καρδίτσας.

«Για την κυβέρνησή μας δεν υπάρχει ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας. Αντίθετα, θα πρέπει η προσοχή μας να στρέφεται κατεξοχήν σε εκείνες τις περιοχές που στο παρελθόν δεν απολάμβαναν της απαραίτητης προσοχής της κεντρικής εξουσίας λόγω της απόστασης από τα μεγάλα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό ήρθαμε να το διορθώσουμε για τα καλά, για να αισθάνονται όλοι οι Έλληνες πολίτες, ασχέτως του αν κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα ή στο πιο απομονωμένο χωριό της Ελληνικής επικράτειας, ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων και ότι όλοι έχουν ίδια δικαιώματα, ίδιες ευκαιρίες στην ανάπτυξη, ίδιες δυνατότητες προστασίας από το κοινωνικό κράτος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Δημαρχείο Αργιθέας, όπου συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Δήμαρχο, Ανδρέα Στεργίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης στο Δημαρχείο βρέθηκε η στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάδειξη της ορεινότητας και τη στήριξη των μικρών ορεινών Δήμων, η οποία είχε αναλυθεί κατά τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους 33 Δημάρχους του Δικτύου Ορεινών Δήμων, στις αρχές Μαΐου.

«Μου δίνεται η δυνατότητα σήμερα να επισκεφθώ την ορεινή Αργιθέα, για να μιλήσουμε αφενός για τα σημαντικά έργα τα οποία έχουμε κάνει, αποκατάστασης των καταστροφικών ζημιών που άφησε πίσω του ο «Ιανός», αλλά, κυρίως, να μιλήσουμε για το μέλλον. Για το μέλλον αυτού του ευλογημένου τόπου, για τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική, για την προστασία του περιβάλλοντος που αποτελεί και το μεγάλο σας πλούτο, εδώ στα Άγραφα, στον πιο απομονωμένο δήμο της πατρίδας μας. Θα έχουμε την ευκαιρία, στη συνέχεια, να παρουσιάσουμε ένα καινούργιο αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο φέρνει κοντά τρεις δήμους της ευρύτερης περιοχής με σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους, για να μπορούμε να οραματιστούμε όχι μόνο τη σημερινή αλλά την επόμενη μέρα αυτής της περιοχής, με περισσότερο πληθυσμό να μένει στα βουνά μας, τα οποία θα πρέπει πραγματικά να τα γνωρίσουν όλοι όσοι αγαπούν τους ορεινούς όγκους», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο του ορεινού Δήμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε επίσης με δημοτικούς υπαλλήλους, τους οποίους ευχαρίστησε για την υποστήριξη που προσφέρουν σε πολίτες μέσω προγραμμάτων όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων