22/02/2024 22/02/2024 Με αγάπη και ευγνωμοσύνη αποχαιρέτησαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων τον μακαριστό π. Βασίλειο Βολουδάκη, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024.  Αναλυτικά το αποχαιρετιστήριο μήνυμα: Τα μέλη της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων αποχαιρετούμε τον αγαπητό μας, σεμνό, ταπεινό, ασκητικό και φιλόθεο Μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βολουδάκη. Ο Μακαριστός π. Βασίλειος, υπήρξε ένα αληθινό...
22 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2024 - 12:51

ΠΕΘ: Ταπεινός αποχαιρετισμός στον Μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βολουδάκη

Διαδώστε:
ΠΕΘ: Ταπεινός αποχαιρετισμός στον Μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βολουδάκη

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη αποχαιρέτησαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων τον μακαριστό π. Βασίλειο Βολουδάκη, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024. 

Αναλυτικά το αποχαιρετιστήριο μήνυμα:

Τα μέλη της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων αποχαιρετούμε τον αγαπητό μας, σεμνό, ταπεινό, ασκητικό και φιλόθεο Μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βολουδάκη.

Ο Μακαριστός π. Βασίλειος, υπήρξε ένα αληθινό κόσμημα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και ένα εξέχον και πολύτιμο μέλος της Ενώσεώς μας. Θα παραμείνει στη μνήμη και στην ψυχή όλων μας, ως ένα πρότυπο Φιλάνθρωπου Πνευματικού Πατέρα, Ποιμένα και Διδασκάλου, αφιερωμένου, ολοκληρωτικά, με βαθιά πίστη και θυσιαστική αγάπη, στο λυτρωτικό έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Εμείς οι Θεολόγοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ο Μακαριστός στάθηκε, πάντοτε, άοκνος συμπαραστάτης στους αγώνες που διεξήγαγε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, επί δέκα (13) συναπτά έτη, για τη διατήρηση της σχολικής διδασκαλίας στα πλαίσια της ορθόδοξης χριστιανικής παραδόσεως.

Πρωτίστως, όμως, ο Μακαριστός υπήρξε ένας αγέρωχος αγωνιστής της Ορθοδοξίας, καθώς αντλούσε μέσα από τα σπλάχνα της, τη σωτήρια διδασκαλία της, την οποία εφάρμοζε στη ζωή του και, στη συνέχεια, την μετέδιδε στον ευσεβή λαό του Θεού, για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των ποιμαντικών θεμάτων των μελών της Ενορίας Του αλλά και ευρύτερα, των προβλημάτων, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η Εκκλησίας μας.

Όποιος επισκεπτόταν την Ενορία του άκουε σύσσωμο το ποίμνιό του να ομιλεί, με αγάπη και σεβασμό για τον αγαπημένο του Πατέρα, τον σοφό, ταπεινό, άοκνο και επιεική Εργάτη και Διδάσκαλο του Ευαγγελίου.

Ποτέ δεν ολιγοψύχησε, αλλά, πάντοτε, με πίστη και χριστιανική γενναιότητα ήταν παρών στους ποικίλους αγώνες της Εκκλησίας μας εντός ενός κόσμου, που, σύμφωνα με τον Άγιο Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, «όλος εν τω πονηρώ κειται» (Α’ Ιω. 5, 19).

Θα μπορούσαμε να πούμε για τον αγιοπρεπή π. Βασίλειο, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στο ποιμαντικό και διδακτικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών: «Ο νικών ούτος περιβαλείται εν ιματίοις λευκοίς, και ου μη εξαλείψω το όνομα αυτού εκ της Βίβλου της ζωής, και ομολογήσω το όνομα αυτού ενώπιον του Πατρός μου και ενώπιον των Αγγέλων Αυτού» (Αποκ. 3, 5).

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων αποχαιρετούμε με αγάπη και ευγνωμοσύνη τον άξιο σεβάσμιο και συνειδητό Ποιμένα και Διδάσκαλο του Χριστού, π. Βασίλειο και τον ευχαριστούμε εγκαρδίως, για τους αγώνες, τη μαρτυρία και την ομολογία που έδινε πάντοτε σε όλη του τη ζωή, για την Ορθόδοξη Εκκλησία, Θεολογία και Παιδεία μας.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Πευκακίων και στους οικείους του, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στη θεάρεστη διακονία του.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό να τον κατατάξει στον χορό των Αγίων Του

Σεβαστέ και Αγαπημένε μας Πάτερ Βασίλειε,

Αιωνία σου η μνήμη.

Το ΔΣ της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων