25/03/2022 25/03/2022 Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, στα Καλάβρυτα, παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε στεφάνι στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών Εθνικής Παλιγγενεσίας και, εν συνεχεία, παρέστη στη Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Ιστορικής και...
25 Μαρτίου, 2022 - 21:17

Πέτσας από Καλάβρυτα: Το δίδαγμα της Επανάστασης του ’21 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Διαδώστε:
Πέτσας από Καλάβρυτα: Το δίδαγμα της Επανάστασης του ’21 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, στα Καλάβρυτα, παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε στεφάνι στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών Εθνικής Παλιγγενεσίας και, εν συνεχεία, παρέστη στη Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Ιστορικής και Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ.κ. Εφραίμ. Ο κ. Πέτσας παρακολούθησε, επίσης, την αναπαράσταση –από τον θεατρικό όμιλο «Πάνος Μίχος»– της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και της κήρυξης της Επανάστασης, καθώς και τη στρατιωτική παρέλαση που ακολούθησε.

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, στα Καλάβρυτα, συμμετείχαν επίσης ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, βουλευτές του νομού Αχαΐας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτιστικοί σύλλογοι, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:

«200+1 χρόνια μετά, εδώ από τα Καλάβρυτα, υποκλινόμαστε με σεβασμό στους προγόνους μας, που στην Μονή της Αγίας Λαύρας ύψωσαν το λάβαρο της Επανάστασης για την Ελευθερία και τον Χριστιανισμό.

Και είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε αυτόν τον ιστορικό και ιερό τόπο ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Το μήνυμα της Επανάστασης του ’21 είναι απλό και συνάμα τόσο βαθύ, που συνταράζει κάθε Έλληνα. Όποιος ριγεί με την ιστορία, τις αξίες και τα ιδανικά μας, ξέρει ότι μπορεί να δημιουργήσει μόνο όταν συλλογάται ελεύθερα.

Και συλλογάται ελεύθερα, όταν είναι Ελεύθερος. Το δίδαγμα της ίδιας της Επανάστασης ότι οι Έλληνες –ενωμένοι– μεγαλουργούμε, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σε μια εποχή που η Ευρώπη βιώνει ξανά τον πόλεμο.

Ενωμένοι λοιπόν, “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”, προχωρούμε μπροστά να γράψουμε τη δική μας Ιστορία με περισσότερη Ειρήνη, Δημοκρατία και Ευημερία, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω στην προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!».

Διαβάστε ακόμη: Αγία Λαύρα: Η 25η Μαρτίου στο ιστορικό Μοναστήρι του Έθνους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων