06/07/2020 06/07/2020 Η Αγία Σοφία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία διαμάχης μεταξύ των θρησκειών, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Σε κανένα σχόλιο «για τις απόψεις προσωπικοτήτων της Τουρκίας» σχετικά με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, δεν προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου, ερωτηθείς αναφορικά με το ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί «θα νιώθουν ότι καταπατώνται τα δικαιώματά...
06 Ιουλίου, 2020 - 17:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 20:16

Πήρε θέση η Κομισιόν για την Αγιά Σοφιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πήρε θέση η Κομισιόν για την Αγιά Σοφιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αγία Σοφία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία διαμάχης μεταξύ των θρησκειών, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν

Σε κανένα σχόλιο «για τις απόψεις προσωπικοτήτων της Τουρκίας» σχετικά με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, δεν προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου, ερωτηθείς αναφορικά με το ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί «θα νιώθουν ότι καταπατώνται τα δικαιώματά τους εάν τους απαγορευτεί η είσοδος στο εμβληματικό κτίριο», εφόσον, όπως ανέφερε ο Ερίκ Μαμέρ, «η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου εκκρεμεί».

Ο κ. Μαμέρ προσέθεσε ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αυτό είναι σημαντικό και αυτό το ζήτημα πρέπει να το δούμε υπό αυτή την οπτική». Τόνισε δε ότι «η Αγία Σοφία είναι σύμβολο ανοχής, διαλόγου και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτά τα γεγονότα για να τροφοδοτήσουμε διαφωνία οποιασδήποτε μορφής μεταξύ των θρησκειών».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων