11/04/2023 11/04/2023 Μια μουσική εκδήλωση γεμάτη ορθόδοξο συναίσθημα και με θρησκευτικό παλμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Η εκδήλωση ήταν ένα οδοιπορικό στην συνταρακτικότερη εβδομάδα της ανθρώπινης ιστορίας, τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στην κατάμεστη Θεατρική αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, τα μέλη της χορωδίας του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός»...
11 Απριλίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 17:48

Πλήθος κόσμου σε εκδήλωση με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ηγουμενίτσα

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου σε εκδήλωση με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ηγουμενίτσα

Μια μουσική εκδήλωση γεμάτη ορθόδοξο συναίσθημα και με θρησκευτικό παλμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Η εκδήλωση ήταν ένα οδοιπορικό στην συνταρακτικότερη εβδομάδα της ανθρώπινης ιστορίας, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στην κατάμεστη Θεατρική αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, τα μέλη της χορωδίας του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» με χοράρχη τον κ. Παναγιώτη Καλαμπάκα έδωσαν μία πρόγευση στα κορυφαία γεγονότα του Κυρίου μας, ψάλλοντας επιλεγμένους ύμνους θρηνητικού χαρακτήρα και εγκώμια για τα Θεία Πάθη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσας Αιδεσιμολογιώτατος π. Ελευθέριος
  • ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. κ. Βασίλειος Γιόγιακας
  • ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης
  • ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος
  • η Προέδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση
  • η πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας κα Δέσποινα Ζειμπέκογλου
  • η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη
  • ο Πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Μπέζας
  • ο Διοικητής του Α.Τ. Ηγουμενίτσας, Αστυνομικός Υποδ/ντης κ. Κολιγίωτης Νικόλαος
  • Ο Πρόεδρος της επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κων\νος Κιτσάτης
  • και η Πρόεδρος της Κοινότητας Γραικοχωρίου Ελένη Βρύση.

Την επιμέλεια – συγγραφή των κειμένων είχε ο Msc Θεολογίας κ. Γεώργιος Ματρακούκας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο καθηγητής Ορθόδοξης βιβλικής θεολογίας και κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Μονάχου Δρ. Κων\νος Νικολακόπουλος ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Γηρομερίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Μεθόδιος Ντελής. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» Msc Θεολογίας κ. Αθανάσιος Γ. Δημητρίου ο οποίος και παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο της πόλης.

Η εκδήλωση ήταν δομημένη σε δώδεκα μέρη και περιελάβανε ανάγνωση κειμένων και απόδοση ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας από το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Η χορωδία μας απέσπασε με την λήξη της τόσο συγκινητικής εκδήλωσης το θερμότερο και παρατεταμένο χειροκρότημα του κατενθουσιασμένου ακροατηρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων