25/06/2021 25/06/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος του 36χρονου καθαιρεμένου ιερέα, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου εκτόξευσε καυστικό υγρό εναντίον επτά Μητροπολιτών. Οι Ιεράρχες που τραυματίστηκαν από την επίθεση έλαβαν όλοι, ήδη από χθες, εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν. Τόσο...
25 Ιουνίου, 2021 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2021 - 10:47

Ανάγκη η ενίσχυση ασφάλειας στο Συνοδικό Μέγαρο

Διαδώστε:
Ανάγκη η ενίσχυση ασφάλειας στο Συνοδικό Μέγαρο

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος του 36χρονου καθαιρεμένου ιερέα, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου εκτόξευσε καυστικό υγρό εναντίον επτά Μητροπολιτών.

Οι Ιεράρχες που τραυματίστηκαν από την επίθεση έλαβαν όλοι, ήδη από χθες, εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν. Τόσο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όσο και μεγάλη μερίδα Αρχιερέων καταδίκασαν αυτό το πρωτοφανές και ασύλληπτο για τα εκκλησιαστικά δεδομένα περιστατικό.

Το γεγονός αυτό έφερε στο προσκήνιο την περαιτέρω ανάγκη λείψεις μέτρων ασφαλείας στους χώρους του Συνοδικού Μεγάρου κάτι που τόνισε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας και στην εκπομπή “Επικαιρότητα” με την Μαρία Γιαχνάκη.

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στον πρώην ιερέα

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας οδηγήθηκε χθες αργά το απόγευμα ο καθαιρεμένος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου το απόγευμα της Τετάρτης. Τον δράστη συνόδευε αστυνομική δύναμη ενώ ο ίδιος δεν φορούσε ράσα ,και η προσαγωγή του στον Εισαγγελέα καθυστέρησε καθώς κρίθηκε ότι έπρεπε να προηγηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Για το λόγο αυτό συνοδεία αστυνομικών είχε οδηγηθεί νωρίτερα σήμερα στο Δρομοκαϊτειο.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών του άσκησε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και τον παρέπεμψε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Ο κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου. Εξερχόμενος από το Εισαγγελικό κτίριο δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου”.

Μητροπολίτης Βεροίας: «Δεν είναι τρελός, είναι λαοπλάνος»

Για τα έργα και τις ημέρες του 37χρονου ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό και τραυμάτισε επτά Μητροπολίτες, μίλησε ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΑΚΟΥ 99.6 και το inveria.

Ξεκίνησε να δημιουργεί προβλήματα – και οικονομικά, ενώ έφτασε στο σημείο να πιαστεί στα χέρια με τον ψάλτη του Ναού. Στη συνέχεια ζήτησε να πάει στο Άγιο Όρος και με συμβολαιογραφική πράξη δεσμεύθηκε τα χρήματα του μισθού του να εισπράττονται από την Μητρόπολη προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη που είχε δημιουργήσει. Δεν τήρησε την υπόσχεση αυτή και έσπευδε να «τραβήξει» το μισθό του.

“Τα τελευταία τρία χρόνια είναι σε αργία, δεν λειτουργούσε ούτε γάμο δεν μπορούσε να τελέσει”, ανέφερε.  «Είναι αμετανόητος. Είπε καλά τους έκανα», τόνισε ο Μητροπολίτης και αναφέρθηκε στις απειλές που εξαπέλυσε ο 37χρονος ιερέας και κατά του ίδιου. «Θέλει να τον βγάλει τρελό (ο δικηγόρος). Αυτός λειτούργησε με τόση εγκληματική σύνεση. Πήρε το υγρό από το διαδίκτυο, το έβαλε στα μπουκάλια μέσα στην αίθουσα. Δεν είπε τίποτα άλλο. Δεν έβριζε».

Ανάγκη η λήψη περισσότερων μέτρων ασφαλείας

Στην εκπομπή «Επικαιρότητα» με τη Μαρία Γιαχνάκη στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας μίλησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκαν οι Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου.

“Στα Συνοδικά Δικαστήρια υπάρχει πάντα ένας αστυνομικός για λόγους ασφαλείας αλλά κανείς δεν περίμενε ότι σε ένα χώρο της Εκκλησίας θα συνέβαινε ένα τέτοιο γεγονός. Συζητήθηκε η περαιτέρω ασφάλεια των χώρων όπως η αγορά ενός μηχανήματος για την είσοδο και την έξοδο των ανθρώπων”, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Το αποτροπιαστικό γεγονός προκάλεσε θλίψη και οδύνη»

«Το αποτροπιαστικό γεγονός το οποίο συνέβη κατά την διάρκεια του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου, προκάλεσε θλίψη και οδύνη σε όλους τους Ιεράρχες, Κληρικούς και λαικούς και προσωπικά σε μένα» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος για την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη του Δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου την Τετάρτη.

Στη συνέχεια σημείωσε:

Εκφράζω την θερμή μου συμπαράσταση στους Μητροπολίτες που ήταν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου καθώς και στους Κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι δέχθηκαν αυτήν την άνανδρη επίθεση, που είναι πρωτόγνωρη στα εκκλησιαστικά χρονικά, ακόμη και στα δικαστικά χρονικά της πατρίδος μας.

Οι επτά Συνοδικοί Αρχιερείς, καθόλα αγαπητοί αδελφοί, εκτελούσαν τα συνοδικά τους καθήκοντα και απροόπτως βρέθηκαν μπροστά σε τέτοια φρικιαστική πράξη.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι απαιτείται σεβασμός στο κανονικό και εκκλησιαστικό δίκαιο και στον ιερό θεσμό της Εκκλησίας και δεν επιτρέπονται τέτοιες αναρχικές ενέργειες στον χώρο της Εκκλησίας.

Όταν κανείς, ακόμη δε και Κληρικός ή πρώην Κληρικός, μοναχός ή πρ. μοναχός, δεν σέβεται τις συνοδικές αποφάσεις και γενικά τους θεσμούς της Εκκλησίας, τότε δεν έχει καμμιά θέση μέσα στην Εκκλησία.

Βέβαια πρέπει και εμείς οι Αρχιερείς να προσέχουμε ποιους χειροτονούμε και κατά πόσον έχουν τις κανονικές και ψυχολογικές προϋποθέσεις για να γίνονται Κληρικοί, διότι όσοι εισέρχονται στην Ιερωσύνη ανεξετάστως δημιουργούν πολλά προβλήματα στην Εκκλησία.

Συλλυπούμαι βαθύτατα τους αδελφούς μου Αρχιερείς που υπέστησαν αυτήν την παράλογη επίθεση και εύχομαι ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους.

Επίσης συγχαίρω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, διότι αντιμετώπισε και αυτό το γεγονός με νηφάλιο, διακριτικό και άψογο τρόπο, τόσο με τις ενέργειές του όσο και με τους λόγους του» κατέληξε ο Σεβασμιώτος μιλώντας σε δημοσιογράφους για το γεγονός που συνέβη κατά την διάρκεια του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ:

Επιμέλεια βίντεο: Νάνσυ Νάσκου

Μοντάζ: Κώστας Μπρουμάς 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων