10/03/2020 10/03/2020 Πληθαίνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ισραήλ, με τις αρχές να επιβάλουν καραντίνα πλέον σε όλους όσους φθάνουν στη χώρα και να μελετούν ήδη την λήψη πιο αυστηρών μέτρων, που θα αφορούν στον αποκλεισμό ευρύτερων περιοχών και την απαγόρευση συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους. Την ιδια ώρα η Βηθλεέμ θυμίζει “πόλη φάντασμα”, μετά τις απαγορεύσεις που...
10 Μαρτίου, 2020 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 15:25

“Πόλη φάντασμα” η Βηθλεέμ – Κλείσιμο κι άλλων ναών μελετούν στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
“Πόλη φάντασμα” η Βηθλεέμ – Κλείσιμο κι άλλων ναών μελετούν στους Αγίους Τόπους

Πληθαίνουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ισραήλ, με τις αρχές να επιβάλουν καραντίνα πλέον σε όλους όσους φθάνουν στη χώρα και να μελετούν ήδη την λήψη πιο αυστηρών μέτρων, που θα αφορούν στον αποκλεισμό ευρύτερων περιοχών και την απαγόρευση συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους. Την ιδια ώρα η Βηθλεέμ θυμίζει “πόλη φάντασμα”, μετά τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την συγκρότηση υπουργικής επιτροπής «για την καθημερινή διαχείριση αυτής της σοβαρής απειλής».

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Ισραήλ μεταδίδουν ότι υπάρχει έντονη ανησυχία κυρίως ενόψει του Πάσχα, καθώς έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδρομές προσκυνηματικού χαρακτήρα στους Αγίου Τόπους. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν μέτρα αντίστοιχα με αυτά που υιοθέτησε η Παλαιστιανική Αρχή, με το κλείσιμο των ναών, μεταξύ των οποίων και η Βασιλική της Γεννήσεως.
Σε σχετικά ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι, ίσως είναι θέμα χρόνου η λήψη αυστηρότερων μέτρων, που μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο των εκκλησιών.
Αυτό επιβεβαίωσε και ο αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους, Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Trinitas της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας .

“Λόγω της εξάπλωσης του κορώνοϊού και τα κρούσματα που σημειώθηκαν οι παλαιστινιακές αρχές έκλεισαν μέρος των ξενοδοχείων και απαγόρευσαν την πρόσβαση σε ναούς» υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Στην Ιερουσαλήμ, επιτρέπεται η πρόσβαση και οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, έτσι οι Θείες Λειτουργίες πραγματοποιούνται μέχρι στιγμής βάσει προγράμματος. Ωστόσο, την επόμενη περίοδο τα μέτρα αναμένεται να καταστούν αυστηρότερα” υπογράμμισε.

Όπως αναφέρει το basilica.ro o ρουμάνικος κλήρος συμβουλεύει εκείνους που είχαν προγραμματισμένες επισκέψεις στους Αγίους Τόπους “να αλλάξουν την ημερομηνία αναχώρησής τους, να περιμένουν μέχρι να διασαφηνιστεί η κατάσταση”, αν και “υπήρχαν προσκυνητές που ήρθαν στην Ιερουσαλήμ πριν ληφθούν αυτά τα μέτρα και προσευχήθηκαν στον Πανάγιο Τάφο, αλλά όχι σε μεγάλους αριθμούς”

Βηθλεέμ: Μια “πόλη φάντασμα”

Η Βηθλεέμ έχει κλείσει από την περασμένη Πέμπτη, όταν το υπουργείο Υγείας της Παλαιστιανικής Αρχής επιβεβαίωσε τα πρώτα επτά περιστατικά κορωνοϊού. Δεκάδες τουρίστες μεταξύ των οποίων και Έλληνες, που επέστρεψαν στις χώρες τους μετά την επίσκεψη στους Αγίου Τόπους, βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19.

Τα κρούσματα αυξάνουν και οι ναοί, μεταξύ των οποίων και η Βασιλική της Γεννήσεως παραμένουν κλειστοί.

«Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών διότι η ασφάλεια έχει προτεραιότητα», δήλωσε ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος.

Αρκετοί κάτοικοι της Βηθλεέμ δήλωσαν στην “The Jerusalem Post” ότι η πόλη έχει γίνει μια πόλη φάντασμα επειδή πολλοί άνθρωποι φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δεν κυκλοφορούν στους δρόμους. Εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους ότι το κλείσιμο της πόλης θα οδηγήσει σε «οικονομική καταστροφή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων