08/07/2020 08/07/2020 Λίγες ημέρες μετά το ρωσικό δημοψήφισμα, το οποίο ενέκρινε συνταγματική τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία ως γάμος ορίζεται η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα εισηγείται επίσης την προστασία του οικογενειακού θεσμού. Σε πρόταση αναθεώρησης του συντάγματος που προωθεί η κυβέρνηση της Βαρσοβίας, προβλέπεται ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν...
08 Ιουλίου, 2020 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2020 - 16:40

Πολωνία: Απαγόρευση υιοθεσιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου

Διαδώστε:
Πολωνία: Απαγόρευση υιοθεσιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου

Λίγες ημέρες μετά το ρωσικό δημοψήφισμα, το οποίο ενέκρινε συνταγματική τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία ως γάμος ορίζεται η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα εισηγείται επίσης την προστασία του οικογενειακού θεσμού.

Σε πρόταση αναθεώρησης του συντάγματος που προωθεί η κυβέρνηση της Βαρσοβίας, προβλέπεται ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά

Κατόπιν αυτού, το Πολωνικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να αποφανθεί επί της πρότασης του Προέδρου ότι “ένα άτομο που έχει σχέση με ένα άτομο του ίδιου φύλου” δεν μπορεί να υιοθετήσει παιδί.
Το κυβερνών κόμμα κατέχει την πλειοψηφία στην Βουλή, κι ως εκ τούτου θεωρείται δεδομένο ότι η τροποποίηση θα περάσει.

Ο Πολωνός Πρόεδρος τόνισε ότι περισσότερο από το 70% της πολωνικής κοινωνίας συμφωνεί με την προτεινόμενη τροποποίηση. Οι γάμοι του ιδίου φύλου απαγορεύονται στην Πολωνία και ο κ. Ντούντα έχει δεσμευτεί να μην επιτρέψει την τέλεση τέτοιων γάμων για όσο διάστημα είναι στην εξουσία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τηρήσω την υπόσχεσή μου. Πρώτα απ όλα, χαίρομαι που εκπληρώνω τις προεκλογικές υποσχέσεις μου για τη στήριξη των οικογενειών και την προστασία των παιδιών. Προστατεύουμε τα παιδιά από την υιοθέτηση ζευγαριών του ίδιου φύλου”, πρόσθεσε ο Πολωνός πρόεδρος.

Τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος Ντούντα δεσμεύτηκε επίσης να απαγορεύσει τη διδασκαλία της ιδεολογίας των ΛΟΑΤΚ στα σχολεία, χαρακτηρίζοντάς την χειρότερη από τον κομμουνισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων