20/09/2020 20/09/2020 Συνολικά 151 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αλβανία, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία συμμετείχαν στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό 2019-20, με τίτλο: «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησαν 1.140 μαθητικές...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 13:43

«Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»

Διαδώστε:
«Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον»

Συνολικά 151 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αλβανία, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία συμμετείχαν στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό 2019-20, με τίτλο: «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησαν 1.140 μαθητικές δημιουργίες και επέλεξαν τις καλύτερες σε κάθε κατηγορία.

Κάθε έργο αξιολογήθηκε ως προς τη συνάφειά του με το θέμα του διαγωνισμού, την αρτιότητά του, τα μηνύματα, την πρωτοτυπία και την ποιότητά του. Επίσης, ελήφθη υπόψη ο βαθμός συμμετοχής των μαθητών – σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή, περίπου 9.000 μαθητές και 360 εκπαιδευτικοί διεκδίκησαν τη διάκριση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Φέτος λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν αποσταλεί τα βραβεία σε κάθε σχολική μονάδα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν έπαινο.

Επίσης, στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται η προκήρυξη του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού για τον Ποντιακό Ελληνισμό, για τη σχολική χρονιά 2020-2021. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Συνδιοργανωτές η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας.

Στη φετινή κριτική επιτροπή το υπουργείο Παιδείας εκπροσώπησαν η Άλκηστις Πουλοπούλου και ο Ευάγγελος Δρακονταειδής, τη Διεύθυνση ΠΕ Σερρών ο Γιάννης Σαμολαδάς και ο Γιάννης Πούλιος, ενώ συμμετείχαν και οι φιλόλογοι Μαρία Καραθανάση και Κατερίνα Γεωργιάδου, ο μουσικός-εκπαιδευτικός Γιάννης Γκόσιος και η εικαστικός Μαρία Δημητροπούλου

Πηγή: pontos-news.gr

Στη φωτογραφία οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σιδηροκάστρου με την ταινία μικρού μήκους «Αϊλί εμέν» πήραν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία τους (φωτ.: Βασιλική Ντικμπασάνη)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων