03/04/2022 03/04/2022 Μόλις δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα και εύλογος είναι ο προβληματισμός των πιστών για τα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος στους ναούς, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας. Της Δέσποινας Σωτηρίου Αν και αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα είχαμε επιστροφή σε κάποια μορφή κανονικότητας, η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και...
03 Απριλίου, 2022 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2022 - 12:42

Πώς θα εορτασθεί φέτος το Πάσχα: Οι προβληματισμοί, τα μέτρα και η συνεδρίαση της ΔΙΣ

Διαδώστε:
Πώς θα εορτασθεί φέτος το Πάσχα: Οι προβληματισμοί, τα μέτρα και η συνεδρίαση της ΔΙΣ

Μόλις δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα και εύλογος είναι ο προβληματισμός των πιστών για τα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος στους ναούς, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας.

  • Της Δέσποινας Σωτηρίου

Αν και αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα είχαμε επιστροφή σε κάποια μορφή κανονικότητας, η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και των υποπαραλλαγών της καθιστούν τους επιστήμονες επιφυλακτικούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, κατά την τελευταία τους συνεδρίαση, φαίνεται ότι καμία άρση μέτρων δεν θα γίνει μέχρι την Πρωτομαγιά.

Αν και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει άρση των μέτρων, ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, δεν αποκλείεται οι ειδικοί να μεταθέσουν για τον Μάιο τις σχετικές αποφάσεις και όχι για την περίοδο του Πάσχα, καθώς η πανδημία είναι σε έξαρση.

Ειδικότερα, στο τραπέζι τέθηκε η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να εισέλθουν στα στα εμπορικά καταστήματα.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, σε πρώτη φάση αναμένεται να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο πιθανότατα θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, για τους εμβολιασμένους η κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει την υποχρέωση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, συνέρχεται από αύριο Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Απριλίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου.

Η ΔΙΣ αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

“Συνέρχεται από την Δευτέρα 4 έως και την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 165ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Η επίσκεψη της Μίνας Γκάγκα

Την ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας με το Υπουργείο Υγείας για το καλό του Ελληνικού λαού τόνισαν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε την Πέμπτη το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, όπου συζήτησαν όπως τονίστηκε, διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Συζητήσαμε με τον Μακαριώτατο για τα θέματα υγείας και την σχέση Ελληνικού Δημοσίου και Εκκλησίας. Η Εκκλησία, εξάλλου, πάντοτε είναι αρωγός στα θέματα αυτά και στο Ελληνικό Δημόσιο» τόνισε, αμέσως μετά η αναπληρώτρια υπουργός.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με την κ. Γκάγκα και σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ώστε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για το καλύτερο του λαού».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκε επί τάπητος και το θέμα των μέτρων κατά τον εορτασμό του Πάσχα, και κυρίως για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση. Πάντως, σε κάθε περίπτωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουμε ανακοινώσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων