30/04/2021 30/04/2021 Της Ευγενίας Δίτσα Διαφορετική θα είναι και φέτος η Μεγάλη Παρασκευή, αφού ναι μεν υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας πιστών στους ιερούς ναούς, όπου η Ακολουθία θα αρχίσει στις 18.00 μ.μ., ωστόσο αυτοί δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην περιφορά του Επιταφίου ως είθισται.  Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τα μέτρα, και σήμερα,...
30 Απριλίου, 2021 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2021 - 9:11

Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου σήμερα

Διαδώστε:
Πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου σήμερα

Της Ευγενίας Δίτσα

Διαφορετική θα είναι και φέτος η Μεγάλη Παρασκευή, αφού ναι μεν υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας πιστών στους ιερούς ναούς, όπου η Ακολουθία θα αρχίσει στις 18.00 μ.μ., ωστόσο αυτοί δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στην περιφορά του Επιταφίου ως είθισται. 

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τα μέτρα, και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, οπότε παρουσιάζεται έντονη προσέλευση πιστών για την προσκύνηση του Εσταυρωμένου και του Επιταφίου, οι πιστοί θα προσέρχονται προς προσκύνηση τηρώντας με ακρίβεια την προβλεπόμενη απόσταση των δύο (2) μέτρων μεταξύ τους και φορώντας προστατευτική μάσκα.

«Συνιστάται η τοποθέτηση των ιερών αυτών σεβασμάτων της Πίστεως στα Πρόπυλα του Ιερού Ναού, προς αποφυγή συνωστισμού. Ιδίως κατά την Μεγάλη Παρασκευή, ο Επιτάφιος θα μεταφερθεί στα Πρόπυλα αμέσως μετά την ψαλμώδηση των αναστασίμων ευλογηταρίων και θα παραμείνει εκεί προς προσκύνηση από τους πιστούς έως το τέλος της Δοξολογίας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Επιταφίου πέριξ του Ιερού Ναού», αναφέρεται στην ΚΥΑ.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο του εκάστοτε ναού χωρίς τη συμμετοχή πιστών και η προσκύνηση του Επιταφίου θα γίνει σε εξωτερικό χώρο προς αποφυγήν συγχρωτισμού εντός των ναών.

Φωτογραφία ope.gr/ Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων