24/01/2022 24/01/2022 Νέες οδηγίες εξέδωσε για την λειτουργία των σχολείων ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, που ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές δεν θα προβούν σε τηλεκπαίδευση την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, μετά την απόφαση για γενική αργία. Η κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δηλαδή η γενική αργία που κηρύχθηκε για αύριο, Τρίτη, στην περιφέρεια Αττικής,...
24 Ιανουαρίου, 2022 - 20:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2022 - 20:58

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία;

Διαδώστε:
Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία;

Νέες οδηγίες εξέδωσε για την λειτουργία των σχολείων ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, που ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές δεν θα προβούν σε τηλεκπαίδευση την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, μετά την απόφαση για γενική αργία.

Η κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δηλαδή η γενική αργία που κηρύχθηκε για αύριο, Τρίτη, στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη, αφορά και στην εκπαίδευση και, μάλιστα, όχι μόνο στη δια ζώσης.

Στις περιοχές αυτές, δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης, ούτε μέσω τηλεκπαίδευσης, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς επίσης οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, «λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά».

Αυτοδιαγνωστικά (σελφ) τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων