11/03/2019 11/03/2019 Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον στη χώρα ώστε να μπορέσουν οι χριστιανοί να επιστρέψουν επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιράκ, όπως γράφει το πρακτορείο xinhuanet.com. Ο κ. Μπαρχάμ Σαλέχ κάλεσε την Εκκλησία να διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιστροφής των Χριστιανών στη χώρα όπου ζούσαν για χιλιάδες χρόνια. Ο...
11 Μαρτίου, 2019 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2019 - 8:54

Πρ. Ιράκ: Καλώ τους Χριστιανούς να επιστρέψουν

Διαδώστε:
Πρ. Ιράκ: Καλώ τους Χριστιανούς να  επιστρέψουν

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον στη χώρα ώστε να μπορέσουν οι χριστιανοί να επιστρέψουν επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιράκ, όπως γράφει το πρακτορείο xinhuanet.com.

Ο κ. Μπαρχάμ Σαλέχ κάλεσε την Εκκλησία να διαδραματίσει ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επιστροφής των Χριστιανών στη χώρα όπου ζούσαν για χιλιάδες χρόνια.

Ο Σαλέχ επιβεβαίωσε επίσης την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ όλων των θρησκειών για την ενίσχυση της εθνικής συνοχής στην ιρακινή κοινωνία, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του εξτρεμισμού.

Πριν από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, το 2003, περίπου 1,5 εκατομμύρια χριστιανοί ζούσαν στη χώρα αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε σε λιγότερο από μισό εκατομμύριο το 2013, και σήμερα εκτιμώνται σε περίπου 250.000.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων