09/12/2021 09/12/2021 Την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη, επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Συγκεκριμένα, αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έπειτα από την παρέλευση έξι μηνών, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την...
09 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:19
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2021 - 19:37

«Πράσινο φως» από τον EMA για την ασφαλή χορήγηση τρίτης δόσης μέσα στο τρίμηνο

Διαδώστε:
«Πράσινο φως» από τον EMA για την ασφαλή χορήγηση τρίτης δόσης μέσα στο τρίμηνο

Την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη, επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, αν και η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έπειτα από την παρέλευση έξι μηνών, τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Μάρκο Καβαλέρι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε ότι έχει να κάνει με την εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, ο Μάρκο Καβαλέρι τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί θέματα ασφαλείας.

Αναφορικά με την παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν ήπια εκδήλωση της νόσου: «Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η ‘Oμικρον είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων