19/07/2019 19/07/2019 Το «πράσινο φως», έδωσε πριν από λίγες μέρες, η Ασφάλεια του Σουέζ στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, προκειμένου να προχωρήσει στον καθαρισμό του ναού του Αγίου Γεωργίου και στην ανέγερση περιμετρικού τοίχου. Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου αγωνιούσαν για την κατάσταση που είχε περιέλθει ο...
19 Ιουλίου, 2019 - 21:16

«Πράσινο φως» για τον καθαρισμό του Αγ. Γεωργίου στο Σουέζ

Διαδώστε:
«Πράσινο φως» για τον καθαρισμό του Αγ. Γεωργίου στο Σουέζ

Το «πράσινο φως», έδωσε πριν από λίγες μέρες, η Ασφάλεια του Σουέζ στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, προκειμένου να προχωρήσει στον καθαρισμό του ναού του Αγίου Γεωργίου και στην ανέγερση περιμετρικού τοίχου.

Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Ναών και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου αγωνιούσαν για την κατάσταση που είχε περιέλθει ο ναός από όλους όσοι προσπάθησαν να την καταπατήσουν. Έτσι τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει στις εργασίες αποκατάστασής του.

 

 

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου τον ναό υπό την προεδρία της κ. Σκουφαρίδου. Λίγες μέρες αργότερα, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ο δικηγόρος Ezat Sami και ο υπεύθυνος ασφαλείας έκαναν την τους πρώτη επαφή με τον Δήμο.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε αυτοψία του χώρου από την αρμόδια μηχανικό του Δήμου Σουέζ, η οποία σε αναφορά της επισημαίνει ότι η κατάσταση της εκκλησίας είναι επικίνδυνη.

Σύμφωνα με την αναφορά, πρέπει να κατεδαφιστεί ο ετοιμόρροπος τοίχος, να αφαιρεθούν τα απορρίμματα και να αναγερθεί νέος τοίχος περίφραξης. Η αναφορά θα σταλεί στην κρατική ασφάλεια προς έγκριση και μόλις εκδοθεί θα προχωρήσουν οι εργασίες.

Είχε βομβαρδιστεί το 1967:

Σημειώνεται ότι ο ναός είχε βομβαρδιστεί στον πόλεμο το 1967 και σήμερα δεν σώζεται όλος αλλά τμήμα του. Έτσι κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία να τον μετατρέψουν σε σκουπιδότοπο, με «πονηρές» ίσως, σκέψεις, διαθέσεις και απώτερους σκοπούς.

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ ekkairo.org

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων