08/09/2020 08/09/2020 Ξεκινούν οι εργασίες για το άνοιγμα του ομαδικού τάφου στην στην Πρεμετή με τους 1.600 πεσόντες, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την επέκταση του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου της Κλεισούρας. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο πρώην υπουργός κ. Γέωργιος Σούρλας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41,...
08 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2020 - 11:29

Πρεμετή: Ανοίγει ο ομαδικός τάφος με τους 1.600 πεσόντες

Διαδώστε:
Πρεμετή: Ανοίγει ο ομαδικός τάφος με τους 1.600 πεσόντες

Ξεκινούν οι εργασίες για το άνοιγμα του ομαδικού τάφου στην στην Πρεμετή με τους 1.600 πεσόντες, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την επέκταση του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου της Κλεισούρας.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο πρώην υπουργός κ. Γέωργιος Σούρλας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία προεδρεύει ο Υποναύαρχος Δημήτριος Μήλας.
Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι:
– Προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό για την αποκατάσταση της εθνικής εκκρεμότητας με τους χιλιάδες άταφους πεσόντες, κατά το Έπος 1940 – 41, στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου.
– Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την επέκταση του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου της Κλεισούρας, για την εναπόθεση των οστών των πεσόντων, που παραμένουν άταφοι.
– Γίνεται προεργασία για ν’ ανοίξει ο ομαδικός τάφος στην Πρεμετή με τους 1.600 πεσόντες, όπου πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω σε τμήμα του τάφου, το επαίσχυντο καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, έχτισε αθλητικές εγκαταστάσεις.
Περαιτέρω, καθορίστηκε το πλαίσιο του εορτασμού για τα 80 χρόνια από το Έπος 1940 – 41 με εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 14.000 μαχητές, που έπεσαν κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου, λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας.
Στη συνάντηση παρέστη ο Λάμπρος Κακίσης, στον οποίο η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 απένειμε τιμητική διάκριση για την σημαντική του συμβολή στην εκκρεμότητα με τους άταφους πεσόντες, από τη θέση του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου και την ουσιαστική συμπαράσταση στην ελληνική ομογένεια της Βορείου Ηπείρου.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι: Δημήτρης Μήλας Υποναύαρχος Π.Ν, Ιωάννης Πάττας Αρχιπλοίαρχος Π.Ν, Σπυρίδων Σκουρτσίδης Πλωτάρχης (Ε) Π.Ν και Γιακουμής Δημήτρης, Λοχαγός. Από το Δ.Σ. της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 -41 παρόντες ήταν οι Γεώργιος Νούλας, Γιάννης Κοροδήμος, Γεωργία Γούλα και Αννα Τσίμου.π. Υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων