04/08/2020 04/08/2020 Σε προεκλογικά παιχνίδια με λάβαρο την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση του ψευδοκράτους, ενόψει της προσφυγής στις κάλπες τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η πόλη με τις 365 εκκλησιές, προστατεύεται με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1984, το οποίο αναφέρει ότι η μπορεί να κατοικηθεί μόνο από τους αρχικούς κατοίκους της. “Η τακτική...
04 Αυγούστου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 13:06

Προεκλογικά παιχνίδια με την περίκλειστη Αμμόχωστο

Διαδώστε:
Προεκλογικά παιχνίδια με την περίκλειστη Αμμόχωστο

Σε προεκλογικά παιχνίδια με λάβαρο την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση του ψευδοκράτους, ενόψει της προσφυγής στις κάλπες τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η πόλη με τις 365 εκκλησιές, προστατεύεται με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 1984, το οποίο αναφέρει ότι η μπορεί να κατοικηθεί μόνο από τους αρχικούς κατοίκους της.
“Η τακτική που ακολουθούμε και στοχεύει στο άνοιγμα των Βαρωσίων βρίσκεται στο σωστό δρόμο”, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο αποκαλούμενος “υπουργός Εξωτερικών” του ψευδοκράτους.
Υπογράμμισε επίσης, ότι λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις και με την υποστήριξη της Τουρκίας, τα Βαρώσια θα μπορούσαν να ανοίξουν για τους πρώην κατοίκους, υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση μετά τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου.

 

“Τόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά όσο και άλλοι διεθνείς παίκτες καταλαβαίνουν ότι, όσο προχωρούμε προσεκτικά, η πολιτική μας για τα Βαρώσια θα ζωντανεύει και δεν μπορεί να αποφευχθεί”, δήλωσε.

«Πιστεύω ότι στο διάστημα μετά τις “προεδρικές εκλογές” θα μπορέσω να εξηγήσω με τον καλύτερό τρόπο διεθνώς το όραμά μας για το Βαρώσι, χρησιμοποιώντας και το καθεστώς που τυγχάνει αποδοχής στον κόσμο και ότι θα μπορέσω να ανοίξω το κλειστό Βαρώσι στους παλιούς του κατοίκους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση επιδεικνύοντας σεβασμό στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και εμποδίζοντας πιθανές αντιδράσεις των παικτών στον κόσμο. Οι προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι πολύ κρίσιμες από αυτή την άποψη, δηλαδή από την άποψη του ανοίγματος του Βαρωσιου», υποστηρίζει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων