25/11/2023 20/01/2024 Ο φετινός Νοέμβριος έφερε νέες ευκαιρίες επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης για τους δασκάλους Θρησκευτικών στην Επαρχία της Άλμπα στη Ρουμανία, με τη διεξαγωγή προγράμματος μαθημάτων που έχει ως στόχο την ανάπτυξη παιδαγωγικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, οι οποίες είναι τόσο σημαντικές σε αυτόν τον κλάδο. Κατά τις περιόδους 17-19 Νοεμβρίου και 24-26 Νοεμβρίου, δύο ομάδες αποτελούμενες...
25 Νοεμβρίου, 2023 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2024 - 15:50

Πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για δασκάλους Θρησκευτικών στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για δασκάλους Θρησκευτικών στη Ρουμανία

Ο φετινός Νοέμβριος έφερε νέες ευκαιρίες επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης για τους δασκάλους Θρησκευτικών στην Επαρχία της Άλμπα στη Ρουμανία, με τη διεξαγωγή προγράμματος μαθημάτων που έχει ως στόχο την ανάπτυξη παιδαγωγικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων, οι οποίες είναι τόσο σημαντικές σε αυτόν τον κλάδο.

Κατά τις περιόδους 17-19 Νοεμβρίου και 24-26 Νοεμβρίου, δύο ομάδες αποτελούμενες από δέκα δασκάλους  Θρησκευτικών η καθεμία, συμμετείχαν στο πρόγραμμα μαθημάτων για τη «θεραπεία των πληγών της ψυχής», με τη δωρεάν υποστηρίξη από τη Διαομολογιακή Βιβλική Εταιρεία της Ρουμανίας.

Αυτό το πρόγραμμα μαθημάτων ασχολείται με ορισμένα θέματα ιδιαίτερης ευαισθησίας, όπως: (1) Εάν ο Θεός μας αγαπά, τότε γιατί υποφέρουμε; (2) Πώς μπορούν να επουλωθούν οι πληγές στις ψυχές μας; (3) Άσκηση ακρόασης (4) Τι συμβαίνει όταν κάποιος θρηνεί; (5) Τι είναι η συγχώρεση; (6) Τραύματα και ευλογίες. (7) Θλίψη μπροστά στον Σταυρό του Σωτήρος.

Αυτά τα θέματα συζήτησης έχουν ως στόχο όχι μόνο να γίνουν αντικείμενο προβληματισμού, αλλά και να εκπαιδεύσουν τους δασκάλους Θρησκευτικών, ώστε να γίνουν αληθινοί μάρτυρες των δωρεών και της αγάπης του Θεού μεταξύ των ανθρώπων.

Όπως ο ιερέας, έτσι και ο δάσκαλος έχει την αποστολή να μεταδώσει στον μαθητή τις Χριστιανικές διδασκαλίες και εντολές του Σωτήρος Χριστού. Ο δάσκαλος Θρησκευτικών πρέπει να είναι πρότυπο για τον μαθητή, αλλά ο μαθητής δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι το υπέρτατο πρότυπο του ανθρώπου είναι μόνο ο Χριστός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων