07/09/2023 07/09/2023 Συγκλονισμένη παραμένει η Ελληνική κοινωνία από το τραγικό περιστατικό του πνιγμού του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης όταν, στην προσπάθεια του να επιβιβαστεί στο πλοίο πλοίο Blue Horizon λίγα λεπτά πριν αυτό αναχωρήσει, σπρώχτηκε από τον καταπέλτη από άνδρα του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στην θάλασσα με...
07 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2023 - 10:59

Προικοννήσου Ιωσήφ: “Το κακούργημα να τιμωρηθεί με κάθε αυστηρότητα”

Διαδώστε:
Προικοννήσου Ιωσήφ: “Το κακούργημα να τιμωρηθεί με κάθε αυστηρότητα”

Συγκλονισμένη παραμένει η Ελληνική κοινωνία από το τραγικό περιστατικό του πνιγμού του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης όταν, στην προσπάθεια του να επιβιβαστεί στο πλοίο πλοίο Blue Horizon λίγα λεπτά πριν αυτό αναχωρήσει, σπρώχτηκε από τον καταπέλτη από άνδρα του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στην θάλασσα με το πλοίο να αναχωρεί κανονικά ενώ δεν επιχειρήθηκε καμία προσπάθεια για τη διάσωσή του. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Ήδη απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στον πλοίαρχο και σε άλλα τρία μέλη του πληρώματος οι οποίοι μετά τη σύλληψη τους, χθες Τετάρτη, οδηγήθηκαν στον ανακριτή στα Δικαστήρια του Πειραιά όπου έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν.

Καταδίκη της εγκληματικής ενέργειας

Την εγκληματική ενέργεια καταδίκασαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύνολο του πολιτικού κόσμου ενώ έντονη είναι η κατακραυγή για τον θάνατο του 36χρονου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του συνανθρώπου προσθέτοντας ότι “εγκληματίες που τον έριξαν στην θάλασσα θα πρέπει να λογοδοτήσουν”.

Ο έλκων την καταγωγή του από το Λασίθι Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου σε σημερινή του ανάρτησή έγραψε: “ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ!.. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΤΩΝΗ!… ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ!… ΚΑΙ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΞΙΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΤΗΣ…”

Κινητοποιήσεις πολιτών στο λιμάνι του Πειραιά

Με καθυστέρηση έξι περίπου ωρών απέπλευσε για τον Πειραιά από το λιμάνι του Ηρακλείου -στις 02:30- το πλοίο Blue Horizon, μπροστά στο οποίο οργανώθηκε από το απόγευμα χθες Τετάρτη κινητοποίηση πολιτών και διαμαρτυρία.

Το κάλεσμα συμμετοχής έγινε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες να εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για το δραματικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά και το θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του πλοίου το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εξαιτίας του φόβου πως η κινητοποίηση θα εκτραχυνόταν, αποφασίστηκε να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβάτες, που δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν, να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου από τις 19:00 προχθές Τρίτη που ξεκίνησε η κινητοποίηση και διαμαρτυρία των πολιτών βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Κινητοποίηση οργανώθηκε επίσης από πολίτες στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής του 36χρονου. Στη συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία της περιοχής μικροί και μεγάλοι κράταγαν στα χέρια λευκά τριαντάφυλλα. Καταστηματάρχες κατέβασαν τα ρολά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων