18/10/2019 18/10/2019 Θεσπέσια παραδοσιακά προϊόντα από την Ίμβρο δοκίμασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη. Του προσφέρθηκαν η νόστιμη πίτα του νησιού αλλά και το περίφημο γλυκό του! Αναλυτικότερα, σε μια ιδιαιτέρως συμβολική πράξη προέβη ο Οικoυμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφού επισκέφθηκε το μίνι μάρκετ ενός ηλικιακά νέου συμπατριώτη του, του Νεκταρίου Κομνηνάρα στο...
18 Οκτωβρίου, 2019 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2019 - 19:02

Προϊόντα από την Ίμβρο δοκίμασε ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Προϊόντα από την Ίμβρο δοκίμασε ο Οικ. Πατριάρχης

Θεσπέσια παραδοσιακά προϊόντα από την Ίμβρο δοκίμασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη. Του προσφέρθηκαν η νόστιμη πίτα του νησιού αλλά και το περίφημο γλυκό του!

Αναλυτικότερα, σε μια ιδιαιτέρως συμβολική πράξη προέβη ο Οικoυμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφού επισκέφθηκε το μίνι μάρκετ ενός ηλικιακά νέου συμπατριώτη του, του Νεκταρίου Κομνηνάρα στο 5ο διαμέρισμα Θεσσαλονίκης πλησίον του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Όπως δήλωσε ο κ. Κομνηνάρας είναι ύψιστη τιμή αυτή η κίνηση του Πατριάρχη και μας προκαλεί αισθήματα ευγνωμοσύνης και χαράς αλλά και συγκίνησης αυτή η απλότητα του Πατριάρχη μας. Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς Ίμβριοι για να υποδεχτούν τον Πατριάρχη, ενώ του προσφέρθηκαν ζεματιστή πίτα της Ίμβρου με κανέλλα και το κατεξοχήν γλυκό των μεγάλων γιορτών της Ίμβρου, τα αμυγδαλωτά.

Τέλος, στο κατάστημα του επεφύλαξαν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη, μια τούρτα για τα 50 χρόνια Ιερωσύνης του.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων