21/07/2020 21/07/2020 Στο να κερδίσει την καρδιά του έθνους του αποσκοπεί, όπως δήλωσε σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί…  Σε νέο του διάγγελμα με αφορμή τον απολογισμό για τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του, ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε νέες απίστευτες ιστορικές ανακρίβειες αλλά και δηλώσεις για την αλλαγή...
21 Ιουλίου, 2020 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 18:30

Προκαλούν οι Τούρκοι – Η Ελλάδα επαγρυπνεί

Διαδώστε:
Προκαλούν οι Τούρκοι – Η Ελλάδα επαγρυπνεί

Στο να κερδίσει την καρδιά του έθνους του αποσκοπεί, όπως δήλωσε σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί… 

Σε νέο του διάγγελμα με αφορμή τον απολογισμό για τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του, ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε νέες απίστευτες ιστορικές ανακρίβειες αλλά και δηλώσεις για την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας.

«Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, σύμφωνα με την εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αποτέλεσμα της αντίληψης περί ευημερίας του έθνους και του πώς θα κερδίσουμε την καρδιά του έθνους μας. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τη χώρα και να κερδίσουμε την καρδιά του έθνους».

«Είμαστε μία από τις σπάνιες χώρες που δεν έχουν αποικήσει (!) ή προχωρήσει σε μαζικές σφαγές στο παρελθόν«, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ξεχνώντας μάλλον την Μικρασιατική καταστροφή, τις γενοκτονίες Ποντίων και Αρμενίων, αλλά και πολλά άλλα…. «Με αυτήν την υπερηφάνεια θα συνεχίσουμε ως μία χώρα, που διεκδικεί τα δικαιώματά της, χωρίς να σφετερίζεται το δικαίωμα κανενός», υποστήριξε εν συνεχεία και κατέληξε:

Νέα τουρκική navtex εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Στο μεταξύ, η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex για σεισμικές έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα σε Κρήτη και Καστελόριζο, από σήμερα μέχρι τις 2 Αυγούστου. Παράλληλα, 17 τουρκικά πολεμικά  πλοία απέπλευσαν από το ναύσταθμο του Ακσάζ με κατεύθυνση νότια…

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε για αυτή την ενέργεια: «Εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανα μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Κάναμε τα βήματά αυτά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο βάσει του τι προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν εποφθαλμιούμε εδάφη και κυριαρχία κανενός, ειδικά επί των φυσικών πηγών ενέργειας. Παρά τις ανηθικότητες που αντιμετωπίζουμε, εμείς δεν θα αλλάξουμε την κατεύθυνση που μας έχει υποδείξει η πίστη και η ιστορία μας. Η Τουρκία, σε επιχειρήσεις που διεξάγονται για την ασφάλεια των συνόρων, λαμβάνει αποφάσεις και μέτρα σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Η χώρα χρησιμοποιεί τα εθνικά δικαιώματα κυριαρχίας».

 

Η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο έως τη Γαύδο βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις.

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέουν στην περιοχή, ενώ στη λοιπή χώρα επικρατεί αυξημένη επιφυλακή. Δύο (2) υποβρύχια του ΠΝ βρίσκονται στην περιοχή των Δωδεκανήσων και της Μεγίστης, 2 φρεγάτες του ΠΝ βρίσκονται επίσης στην περιοχή όπως και περιπολικά σκάφη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη στοχοποιηθεί όλες οι εγκαταστάσεις του τουρκικού ναυστάθμου στο Ακσάζ, οι οποίες και θα πληγούν πρώτες από την πολεμική Αεροπορία και από βλήματα MM-40 EXOCET BLOCK-3 από TΠΚ κλάσης Rouset.

Η ένταση αυξήθηκε κι άλλο όταν στις 14.23′ ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 έκανε υπερπτήσεις πάνω από τις νήσους Στρογγύλη και Μεγίστη, στα 12.500 πόδια, ενώ οι υπερπτήσεις συνεχίστηκαν ως αργά το απόγευμα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Ρω, στα 17.000 πόδια, στις 16:12 μ.μ., και στις 16:16 μ.μ πάνω από τη Ρω, το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη, στα 21.000 πόδια.

Δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε επίσης πάνω από τη Ρω και το Καστελόριζο, στα 29.000 πόδια, στις 16:26 μ.μ και πέντε λεπτά αργότερα πάνω πάλι από το Καστελόριζο, στα 9.500 πόδια.

Τη σκυτάλη των έκνομων ενεργειών πήρε 3ο ζεύγος τουρκικών F- 16, που εισερχόμενο στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης επίσης, πέταξε πάνω από το Καστελόριζο στα 11.000 πόδια στις 16:41 μ.μ., ένα λεπτό αργότερα πάνω από τη Ρω, μόλις στα 5.000 πόδια, στις 16:43 μ.μ. πάνω πάλι από τη Ρω, στα 9.000 πόδια, και  ξαναπέταξε πάνω από το ίδιο ακριτικό νησί στα 13.000 πόδια στις 16:51 μ.μ.!

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος που βρισκόταν σε διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, επιστρέφει σήμερα, αντί για αύριο, στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακλήθηκαν οι άδειες στρατιωτικών, που υπηρετούν στον Έβρο και στα νησιά, στο πλαίσιο επιφυλακής. Ανάκληση αδειών υπάρχει και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στην περιοχή νοτιοανατολικώς του Καστελορίζου πλέει ήδη το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, ενώ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έφτασε το μεσημέρι το αμερικανικό μεταγωγικό “ENDURANCE”, με 3000 πεζοναύτες, οχήματα και στρατιωτικό υλικό. Το αμερικάνικο πλοίο θα εκτελέσει ΝΑΤΟϊκή άσκηση με κέντρο την Ρουμανία.

.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων