19/10/2019 19/10/2019 «Πρόκειται για την ικανοποίηση ενος δικαίου αιτήματος που εκκρεμούσε χρόνια και κρατούσε εκατομμύρια ανθρώπους εντός ενός σχίσματος” ανέφερε με έμφαση, μεταξύ άλλων, σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όσον αφορά στο θέμα με την Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια του συλλείτουργου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό ναό...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 12:26

“Πρόκειται για την ικανοποίηση ενος δικαίου αιτήματος”

Διαδώστε:
“Πρόκειται για την ικανοποίηση ενος δικαίου αιτήματος”

«Πρόκειται για την ικανοποίηση ενος δικαίου αιτήματος που εκκρεμούσε χρόνια και κρατούσε εκατομμύρια ανθρώπους εντός ενός σχίσματος” ανέφερε με έμφαση, μεταξύ άλλων, σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όσον αφορά στο θέμα με την Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια του συλλείτουργου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες του στον Αρχιεπίσκοπο που με την εισήγηση του στην Ιεραρχία ταυτίστηκε αδελφικώς και εναρμονίστηκε με τις κανονικές ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχη και ανέγραψε στα δίπτυχα το όνομα του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου. «Πρόκειται για την ικανοποίηση ενος δικαίου αιτήματος που εκκρεμούσε χρόνια και κρατούσε εκατομμυρια ανθρώπους εντός ενός σχίσματος, αναμένουμε την επίσκεψη του Μητρ. Κιέβου για να δουν οι Ουκρανοί αδελφοί μας ότι οι Έλληνες, οι διδάξαντες σε αυτούς την πίστη και τα γράμματα, ανοίγουν τις αγκαλιές τους και πάλι σε αυτόν τον λαό ως αδελφοί προς αδελφούς για να ενωθούν εν αληθεία και αγάπη με εμάς όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος.

Δείτε το βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων