29/05/2022 29/05/2022 569 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Και η καρδιά κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού χτυπάει δυνατά. Μια ημέρα ιστορική, μια ημέρα με θύμησες που έρχονται να σταθούν αντιμέτωπες για ακόμα μια φορά στις προκλητικές κινήσεις των Τούρκων και στους βανδαλισμούς που δέχεται τo Iερό Σύμβολο της Ορθοδοξίας και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, Αγία Σοφία. Με...
29 Μαΐου, 2022 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2022 - 17:01

Προκλήσεις δίχως τέλος από τους Τούρκους στην Αγία Σοφία

Διαδώστε:
Προκλήσεις δίχως τέλος από τους Τούρκους στην Αγία Σοφία

569 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Και η καρδιά κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού χτυπάει δυνατά. Μια ημέρα ιστορική, μια ημέρα με θύμησες που έρχονται να σταθούν αντιμέτωπες για ακόμα μια φορά στις προκλητικές κινήσεις των Τούρκων και στους βανδαλισμούς που δέχεται τo Iερό Σύμβολο της Ορθοδοξίας και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, Αγία Σοφία.

Με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου από τις καταστροφές που έχει δεχτεί η Αγία Σοφία, οι Τούρκοι σήμερα «πανηγυρίζουν», προγραμματίζοντας και μια σειρά από εκδηλώσεις.

Δίχως άλλο και δίχως δεύτερες σκέψεις, η Τουρκία προκαλεί. Με τον επικεφαλής μάλιστα – όπως τονίζει η ertnews- της διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς, -ο οποίος έκανε και την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στη τελετή μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος πριν από 2 χρόνια- να δηλώνει πως: «όπως η κατάκτηση της Πόλης δόθηκε σε αυτό το έθνος πριν από 569 χρόνια, ελπίζω ο Κύριός μας να ανοίξει τις καρδιές μας στη συγχώρεση του Κυρίου μας στο μέλλον».

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της ertnews, στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο σύμφωνα με απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μετατραπεί σε Εθνικό Πάρκο, θα γίνει σήμερα το απόγευμα ειδική τελετή για την Κατάκτηση της Πόλης που θα συνοδεύεται με μαζική φύτευση δένδρων, όπως ανακοινώνεται στην ατζέντα της τουρκικής Προεδρίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 569η επέτειος της Άλωσης γιορτάστηκε στην Αγία Σοφία με ειδική τελετή σήμερα το πρωί με το πρώτο εζάνι, την πρώτη μουσουλμανική προσευχή της ημέρας.

Προκλήσεις δίχως τέλος…

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων