13/09/2021 14/09/2021 «Η Νίκη του Σαγγαρίου είναι ένα από τα σημεία καμπής της χιλιετούς ύπαρξής μας στην Ανατολία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκάις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία των εκδηλώσεων εορτασμού της 100ης Επετείου της «Νίκης του Σαγγαρίου» (στην περιοχή Πολατλί, κοντά στην Άγκυρα) εναντίον του ελληνικού στρατού στις 13 Σεπτεμβρίου...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:33
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 1:48

Προκλήσεις Ερντογάν περί «Νίκης του Σαγγαρίου» επί των Ελλήνων

Διαδώστε:
Προκλήσεις Ερντογάν περί «Νίκης του Σαγγαρίου» επί των Ελλήνων

«Η Νίκη του Σαγγαρίου είναι ένα από τα σημεία καμπής της χιλιετούς ύπαρξής μας στην Ανατολία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκάις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ευκαιρία των εκδηλώσεων εορτασμού της 100ης Επετείου της «Νίκης του Σαγγαρίου» (στην περιοχή Πολατλί, κοντά στην Άγκυρα) εναντίον του ελληνικού στρατού στις 13 Σεπτεμβρίου 1921.

«Η Νίκη του Σαγγαρίου είναι ένα από τα σημεία καμπής της χιλιετούς ύπαρξής μας στην Ανατολία. Με αυτή τη νίκη στην πιο κρίσιμη φάση του εθνικού αγώνα, η εχθρική επίθεση που απειλούσε την πρωτεύουσά μας αποτράπηκε. Ο ηρωικός μας στρατός έδωσε τα καλά νέα της μεγάλης επίθεσης εδώ λέγοντας «σταμάτα» στον εχθρό. Οι ήρωές μας που ενέπνευσαν τον Εθνικό μας ύμνο χάραξαν τα ονόματά τους στην ιστορία με το θάρρος και το αίμα τους.

Η Νίκη του Σαγγαρίου είναι μία από τις ένδοξες νίκες μας, όπως και η κατάκτηση της Προύσας, της Αδριανούπολης και της Κωνσταντινούπολης, όπως και η μάχη του Ματζικέρτ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις μεγάλες θυσίες που κερδίσαμε στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας μεταφέροντας την ιστορία αυτής της νίκης, που είναι σχεδόν ο τελευταίος προπύργιος του εθνικού μας αγώνα, από γενιά σε γενιά.

Αυτός ο σκληρός αγώνας, με την επιβολή των Σεβρών από τη μία πλευρά και του Εθνικού Συμφώνου από την άλλη, κατέληξε στη Συνθήκη της Λωζάνης. Το τουρκικό έθνος έκανε μια νέα αρχή με τη δημοκρατία που εγκαθίδρυσε, με τον αγώνα του με νύχια και με δόντια. Η Δημοκρατία της Τουρκίας έφτασε στο κατώφλι των 100 χρόνων της παρά τις επιθέσεις που έχουμε υποστεί. Παρά τη ζημιά που προκάλεσαν τα πραξικοπήματα με τη μετάβαση σε μια πολυκομματική πολιτική ζωή, το έθνος μας επέδειξε μια επίμονη στάση για τη δημοκρατία.

Οι στόχοι μας, με βάση το 2023, την 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας, ήταν μια αντίσταση ενάντια σε παγκόσμια σενάρια. Με τον ιδρώτα μας και μερικές φορές το αίμα μας, κάναμε αποδεκτό το γεγονός ότι είμαστε μια χώρα που φροντίζει για το μέλλον της. Επιδεικνύοντας αυτή τη βούληση, κάναμε την πιο φιλόδοξη και γενναία αλλαγή σημείου στην ιστορία της Δημοκρατίας. Πετύχαμε να ανοίξουμε ξανά τον ορίζοντα του πολιτισμού μας, ο οποίος ήταν υπό πολιορκία εδώ και αιώνες. Έτσι, φτάσαμε σε ένα επίπεδο όπου η χώρα μας είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την ενέργειά της στο υψηλότερο επίπεδο αντί να σπαταλά τον χρόνο και την ενέργειά της στον δικό της εσωτερικό αγώνα.

Δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι ούτε η κηδεμονία ούτε οι υπολογισμοί του κοινωνικού αυτοματισμού, ούτε οι τρομοκρατικές οργανώσεις ούτε τα πραξικοπήματα μπορούν να σταθούν μπροστά στη δύναμη της εθνικής βούλησης. Δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο τόσο εύκολα. Παρασυρθήκαμε και παρενοχληθήκαμε από όλες τις πλευρές για να μας αποσπάσουν την προσοχή μας από τους στόχους μας. Αυτά τα ξεπεράσαμε με την υποστήριξη του έθνους μας και φτάσαμε εκεί που είμαστε σήμερα.

Στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του παγκόσμιου, πολιτικού και οικονομικού συστήματος, ως Τουρκία, στρεφόμαστε πάντα προς το μέλλον και καθορίζουμε την κατεύθυνση και προχωρούμε προς αυτό.

Αναμφίβολα, το αποκορύφωμα αυτών των βημάτων είναι η 100η επέτειος από την ίδρυση της Δημοκρατίας μας, για την οποία θα είμαστε έτοιμοι στις 29 Οκτωβρίου 2023 χωρίς καμία ανησυχία.

Υπάρχουν χώρες που δεν αντέχουν ούτε μία από τις επιθέσεις που έχει υποστεί η Τουρκία. Κάθε έκτακτη κατάσταση που βιώνεται την τελευταία περίοδο, από επιδημίες έως φυσικές καταστροφές, καθιστά αυτή την εικόνα ακόμη πιο εμφανή. Είμαστε όρθιοι χάρη στη δύναμη χιλιάδων ετών κρατικής παράδοσης πίσω μας. Τώρα είμαστε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας, ατενίζουμε το μέλλον μας με περισσότερη ελπίδα.

Ως Λαϊκή Συμμαχία, βαδίζουμε προς το μέλλον μας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το κυριότερο για εμάς είναι η βούληση του έθνους μας. Ένα έθνος, μια πατρίδα, ένα κράτος και μία σημαία. Όπως κάθε νίκη που κερδίσαμε από τον Μαντζικέρτ, ξέρουμε ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Θα είμαστε ένα, θα είμαστε μεγάλοι, θα είμαστε ζωντανοί, Θα είμαστε αδέλφια, θα είμαστε όλοι μαζί Τουρκία».

 

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων