02/12/2022 02/12/2022 «Είναι μάταιος ο κόπος της Ελλάδας με τα εξοπλιστικά προγράμματα». Αυτά ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Μάλιστα ζήτησε εκ νέου ο πλούτος στο Αιγαίο «να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο». Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα είναι ανοικτή στον διάλογο με την Αθήνα αλλά αυτό...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 15:44

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Να μην πάρουν αέρα τα μυαλά της Ελλάδας

Διαδώστε:
Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Να μην πάρουν αέρα τα μυαλά της Ελλάδας

«Είναι μάταιος ο κόπος της Ελλάδας με τα εξοπλιστικά προγράμματα». Αυτά ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Μάλιστα ζήτησε εκ νέου ο πλούτος στο Αιγαίο «να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα είναι ανοικτή στον διάλογο με την Αθήνα αλλά αυτό δεν συνιστά αδυναμία, ενώ κάλεσε την Ελλάδα λάβει τις αποφάσεις της χωρίς να επηρεάζεται από «λόγια τρίτων».

Σε δηλώσεις του στο Τσανάκκαλε ο κ. Ακάρ ανέφερε ότι «εμείς πάντα καταθέτουμε τις προτάσεις μας για διάλογο με την Ελλάδα και αναμένουμε από την Ελλάδα να εγκαταλείψει τις ενέργειες και τη ρητορική της που αυξάνουν την ένταση».

Δήλωσε ακόμη ότι «πιστεύουμε στις ειρηνικές διαπραγματεύσεις με υπομονή, αλλά η έκκλησή μας για διάλογο δεν είναι αδυναμία. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας», είπε.

«Παρ’ όλα τα λάθη που έγιναν, πιστεύουμε ότι θα επιλυθούν με υπομονή και ειρηνικές μεθόδους. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή, αλλά έναν ισχυρό, ασφαλή και αποτελεσματικό σύμμαχο», ισχυρίστηκε, για να προσθέσει απευθυνόμενος στην Ελλάδα: «Αποφάσισε, μην παίρνεις αέρα από τα λόγια τρίτων».

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Ακάρ κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να στηρίζουν τους Κούρδους στη Συρία, καθώς μόνο η Τουρκία είναι ο σύμμαχος στον οποίον μπορούν να βασιστούν, και τόνισε ότι όταν έρθει η κατάλληλη ώρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα κάνουν «αυτό που πρέπει, όπως πάντα» σε σχέση με μια χερσαία επέμβαση στη βόρεια Συρία.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Ακάρ επανέλαβε το αμετακίνητο των τουρκικών θέσεων δηλώνοντας: «Οι [Τουρκοκύπριοι] είναι αδέρφια μας. Η Κύπρος είναι η εθνική μας υπόθεση. Επομένως, δεν τίθεται θέμα να κάνουμε παραχωρήσεις εκεί».

Πηγή: TRT, NTV

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων