22/05/2024 22/05/2024 Συνεχίζει να προκαλεί ο ψηφισμένος πρωθυπουργός των Σκοπίων Χρίστιαν Μίτσκοσκι, χρησιμοποιώντας σε ανάρτησή του στο Facebook τον όρο «Μακεδονία» στις επίσημες συναντήσεις που έχει με ξένους αξιωματούχους. «Χθες, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Τίμτσο Μούτσουνσκι, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό Πρέσβη Μάρτιν Πάμερ. Ευχαρίστησα τον κ. Πάμερ για τη στήριξη που λαμβάνει η “Μακεδονία” από την...
22 Μαΐου, 2024 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 17:23

Προκλητικές δηλώσεις από Σκόπια: Ο Μίτσκοσκι επιμένει στο «Μακεδονία» σε συνάντησή του με Αυστριακό αξιωματούχο 

Διαδώστε:
Προκλητικές δηλώσεις από Σκόπια: Ο Μίτσκοσκι επιμένει στο «Μακεδονία» σε συνάντησή του με Αυστριακό αξιωματούχο 

Συνεχίζει να προκαλεί ο ψηφισμένος πρωθυπουργός των Σκοπίων Χρίστιαν Μίτσκοσκι, χρησιμοποιώντας σε ανάρτησή του στο Facebook τον όρο «Μακεδονία» στις επίσημες συναντήσεις που έχει με ξένους αξιωματούχους.

«Χθες, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Τίμτσο Μούτσουνσκι, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό Πρέσβη Μάρτιν Πάμερ. Ευχαρίστησα τον κ. Πάμερ για τη στήριξη που λαμβάνει η “Μακεδονία” από την Αυστρία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Οι άριστες σχέσεις “Μακεδονίας” και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Τονίστηκε επίσης το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας που θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της μελλοντικής κυβέρνησης», έγραψε χαρακτηριτικά.

«Αν η Ελλάδα θεωρεί ότι παραβιάσαμε (τα Σκόπια) τη Συμφωνία των Πρεσπών ας προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο», είχε διαμηνύσει προ ημερών ο Μιτσκότσκι.

«Δεν περιμένω οι σχέσεις των δύο χωρών να βασίζονται σε πολιτικές επίδειξης ισχύος, περιμένουμε να έχουμε καλές και άριστες σχέσεις γειτονίας. Εκτιμώ ότι το VMRO-DPMNE και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν τη δική τους θέση σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, σε κανέναν μας δεν αρέσει αυτή η συμφωνία», είχε αναφέρει.

Είπε, ακόμη, πως στην επικοινωνία εντός των θεσμικών οργάνων και μεταξύ των θεσμών της χώρας του θα χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία, αλλά στις δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ή σε ομιλίες αποτελεί ατομικό δικαίωμά του να χρησιμοποιεί τους όρους «Μακεδονία» και «μακεδονικός» προτρέποντας να κάνει το ίδιο και η πρόεδρος της χώρας.

Η πρόεδρος της γείτονος χώρας πάντως, προς το παρόν προτιμά να μην αναφέρει την επίσημη ιδιότητά της, ή απλώς αναφέρει ότι είναι πρόεδρος χωρίς άλλο προσδιορισμό.

Πηγή: skai.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων