28/05/2024 28/05/2024 Στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, παραμονή της 571ης επετείου (29 Μαίου 1453), αναφέρθηκε με προκλητικές δηλώσεις ο πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Μπαχτσελί είπε ότι «η Κωνσταντινούπολη απελευθερώθηκε από τις αλυσίδες της πριν από 571 χρόνια....
28 Μαΐου, 2024 - 17:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2024 - 17:56

Προκλητικές δηλώσεις Μπαχτσελί την παραμονή της 571ης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Διαδώστε:
Προκλητικές δηλώσεις Μπαχτσελί την παραμονή της 571ης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, παραμονή της 571ης επετείου (29 Μαίου 1453), αναφέρθηκε με προκλητικές δηλώσεις ο πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Μπαχτσελί είπε ότι «η Κωνσταντινούπολη απελευθερώθηκε από τις αλυσίδες της πριν από 571 χρόνια. Η Κωνσταντινούπολη επανενώθηκε με το αγαπημένο της τουρκικό έθνος πριν από 571 χρόνια» και υποστήριξε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι «το πρώτο κέντρο της τουρκικής παγκόσμιας κυριαρχίας».

Σύμφωνα με την ertnews, ο Μπαχτσελί επεσήμανε ότι «οι κατακτήσεις είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας του τουρκικού έθνους και θα παραμείνουν τέτοιοι», και πρόσθεσε ότι «δεν θα γίνει ανεκτό να αποσυνδεθεί η κληρονομιά των κατακτήσεών μας από τις ρίζες και την ταυτότητά τους».

«Η Κωνσταντινούπολη θα προστατευθεί οπωσδήποτε από τα υποχείρια των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, που καταστρώνουν μυστικά σχέδια και σχεδιάζουν να επαναφέρουν την κατάλληλη στιγμή, ως μαύρα σύννεφα πάνω από την Κωνσταντινούπολη, το βυζαντινό φάντασμα και τις βυζαντινές φιλοδοξίες. Θα συνεχίσουμε, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, να είμαστε ενοχλητικοί απέναντι στο μέτωπο κατοχής, το οποίο έχει χάσει τον ύπνο του όχι μόνο από την Άλωση, αλλά και με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και θα συνεχίσουμε να ματαιώνουμε τις φιλοδοξίες τους», δήλωσε.

Πηγή: ertnews (ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης)

Διαβάστε ακόμη: Ανησυχητικές εξελίξεις στην Τουρκία: Στα σχολικά βιβλία η «Γαλάζια Πατρίδα»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων