29/05/2021 30/05/2021 Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Χωρίς όρια συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις ανήμερα της θλιβερής επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453 και μόλις λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Μετά τα εγκαίνια του νεόκτιστου τεμένους δίπλα στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας...
29 Μαΐου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 1:04

Προκλητική ανάρτηση του Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης

Διαδώστε:
Προκλητική ανάρτηση του Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης
  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Χωρίς όρια συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις ανήμερα της θλιβερής επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453 και μόλις λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Μετά τα εγκαίνια του νεόκτιστου τεμένους δίπλα στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην πλατεία Ταξίμ χθες Παρασκευή 28/5, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην Άλωση της Πόλης, έκανε μια άκρως προκλητική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη. Ο Μωάμεθ είπε ότι η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός», έγραψε στο μήνυμα του ο Ερντογάν και δημοσίευσε φωτογραφία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, με τους 4 μιναρέδες.

 

Στο ίδιο προκλητικό ύφος είναι και οι σημερινές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Tούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων