30/01/2021 30/01/2021 Προκλητικοί για ακόμα μια φορά οι αξιωματούχοι της Τουρκίας λίγες μόλις ημέρες μετά τις διερευνητικές επαφές που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε πως η Ελλάδα αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θέτει θέμα για καταπίεση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης...
30 Ιανουαρίου, 2021 - 10:29
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2021 - 10:31

Προκλητική ανάρτηση του Τουρκικού ΥΠΕΞ

Διαδώστε:
Προκλητική ανάρτηση του Τουρκικού ΥΠΕΞ

Προκλητικοί για ακόμα μια φορά οι αξιωματούχοι της Τουρκίας λίγες μόλις ημέρες μετά τις διερευνητικές επαφές που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε πως η Ελλάδα αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θέτει θέμα για καταπίεση της μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που έκανε χτες, Παρασκευή, αργά το απόγευμα αναφέρει ότι η 29η Ιανουαρίου είναι για τη Δυτική Θράκη η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ η ανάρτηση του Τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει “οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αγωνίζονται για περισσότερα από 30 χρόνια για την αναγνώρισης της τουρκικής ταυτότητας τους. Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ της μειονότητας δεν έχουν εφαρμοστεί επί σειρά ετών. Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των ομοεθνών μας στους δίκαιους αγώνες τους».

Στο μεταξύ η ιστοσελίδα MavivatanKibris (μπλε πατρίδα Κύπρος) δημοσιεύει ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί τα Κατεχόμενα στις 2 Φεβρουαρίου για να συναντηθεί με τον Τατάρ και την διαπραγματευτική του ομάδα πριν από την πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό.

Δείτε την ανάρτηση:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων