10/03/2020 10/03/2020 Ανακοίνωση αναφορικά με τον κορωνοϊό εξέδωσε η Iερά Μονή Σινά (Aγίας Αικατερίνης), επισημαίνοντας ότι λαμβάνονται ήδη μέτρα σε συνεννόηση με τις αρχές. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά την πρόσφατη εμφάνιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 σε Έλληνες προσκυνητές των Αγίων Τόπων, δέχθηκαν πολλά ερωτήματα ανησυχίας σχετικὰ με την υγεία των Πατέρων της Σιναϊτικής Αδελφότητος...
10 Μαρτίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 8:36

Προληπτικά μέτρα στην Ιερά Μονή Σινά

Διαδώστε:
Προληπτικά μέτρα στην Ιερά Μονή Σινά

Ανακοίνωση αναφορικά με τον κορωνοϊό εξέδωσε η Iερά Μονή Σινά (Aγίας Αικατερίνης), επισημαίνοντας ότι λαμβάνονται ήδη μέτρα σε συνεννόηση με τις αρχές.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά την πρόσφατη εμφάνιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 σε Έλληνες προσκυνητές των Αγίων Τόπων, δέχθηκαν πολλά ερωτήματα ανησυχίας σχετικὰ με την υγεία των Πατέρων της Σιναϊτικής Αδελφότητος και την κατάσταση στην περιοχή της Ι. Μονής.

“Όπως γνωρίζουμε η ομάδα των Ελλήνων προσκυνητών εκ της νοτιοδυτικής Ελλάδος, που εσχάτως εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, επισκέφθηκε το Σινά στην Αίγυπτο και συνέχισε το προσκύνημα στην Αγία Γη, δηλαδή  στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Βάσει λοιπόν των υφισταμένων στοιχείων, η μόλυνση, προφανώς, δεν προήλθε από την Ι. Μονή, την Σιναϊτική έρημο ή την Αίγυπτο” τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:
“Ωστόσο καθαρώς για προληπτικούς λόγους, με άδεια της Ι. Μονής, ομάδα ειδικών ιατρών, με εντολή του Διοικητού Νοτίου Σινά Χ. Φούντα προέβησαν σε πρώτο έλεγχο της υγείας των Πατέρων, των εργαζομένων στην Μονή και των προσκυνητών χωρίς να προκύψει ανησυχητικό αποτέλεσμα. Παρά ταύτα τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα έχουν ενταθεί, για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της Μονής και του προσκυνήματος.
Ευχαριστούμε θερμώς και εκ καρδίας τους φίλους της Ι. Μονής για το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για την Σιναϊτικὴ Αδελφότητα.
Οι ασθενείς, οι οποίοι φέρουν το βάρος της νόσου και των κοινωνικών συνεπειών της να έχουν, με την χάρη του Θεού, ταχεία ανάρρωση.
Σε όλους δε ευχόμεθα ο Κύριος να χαρίζει την κατ’ άμφω υγεία, και να παρέχει σύνεση και επιτυχή και αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση τέτοιων καταστάσεων με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, πίστη και ελπίδα”.

ΕΚ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΣΙΝΑ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων