04/07/2022 05/07/2022 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτική έκταση στο Σερνικάκι Φωκίδας. Η φωτιά ξεκίνησε στον Ελαιώνα της Άμφισσας και δεν απειλεί, για την ώρα τουλάχιστον, κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία από οκτώ μοναχές. Για την κατάσβεση, έχουν κινητοποιηθεί κι επιχειρούν 47 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14...
04 Ιουλίου, 2022 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 - 0:15

Φωκίδα: Εκκένωση της Ι. Μονής Προφήτη Ηλία – Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση

Διαδώστε:
Φωκίδα: Εκκένωση της Ι. Μονής Προφήτη Ηλία – Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτική έκταση στο Σερνικάκι Φωκίδας. Η φωτιά ξεκίνησε στον Ελαιώνα της Άμφισσας και δεν απειλεί, για την ώρα τουλάχιστον, κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία από οκτώ μοναχές.

Για την κατάσβεση, έχουν κινητοποιηθεί κι επιχειρούν 47 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 5 αεροσκάφη. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με το tvstar, έχουν κινητοποιηθεί κάτοικοι και παραγωγοί του μεγαλύτερου παραδοσιακού ελαιώνα των Βαλκανίων οι οποίοι καλλιεργούν κτήματα στην περιοχή.

Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Αράχωβας Άμφισσας στο ύψος του Χρυσού.

«Με τέτοιους ανέμους κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και μάλιστα ο ίδιος σημειώνει πως «θα πρέπει μέχρι το τελευταίο φως της μέρας, να έχουμε ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς γιατί διαφορετικά μέσα στη νύχτα τα πράγματα θα γίνουν εφιαλτικά» και ζήτησε «ενίσχυση των επίγειων και εναέριων μέσων όσο είναι ημέρα ακόμη».

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο αποκαταστάθηκαν οι βλάβες σε ορισμένα αντλιοστάσια και άρχισαν να δουλεύουν και πάλι. Όμως οι εκκλήσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού παραμένουν.

Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται όλο και περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές, ενώ έχουν μεταφερθεί δυνάμεις και από την Φθιώτιδα και την Αιτωλοακαρνανία και παράλληλα έχουν αναπτυχθεί και πεζοπόρα τμήματα δασοκομάντος σε κρίσιμα σημεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων