19/07/2019 19/07/2019 Με τις συνέπειες της εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα, που ψηφίστηκε κυριολεκτικώς στο παρά πέντε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν κλείσει η Βουλή, να είναι πλέον ορατές από την καθημερινή εκδίκαση εκατοντάδων υποθέσεων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να προχωρήσει σε αναστολή της εφαρμογής των νέων κωδίκων. Το υπουργείο Δικαιοσύνης κινείται προς την...
19 Ιουλίου, 2019 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2019 - 9:59

Προς αναστολή οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα

Διαδώστε:
Προς αναστολή οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα

Με τις συνέπειες της εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα, που ψηφίστηκε κυριολεκτικώς στο παρά πέντε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν κλείσει η Βουλή, να είναι πλέον ορατές από την καθημερινή εκδίκαση εκατοντάδων υποθέσεων, η κυβέρνηση προσανατολίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να προχωρήσει σε αναστολή της εφαρμογής των νέων κωδίκων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κινείται προς την κατεύθυνση της αναστολής για ορισμένο χρόνο του συνόλου των διατάξεων των δύο κωδίκων, του Ποινικού και του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας, με την αυστηρή χρονική δέσμευση ότι οι όποιες αλλαγές σε διατάξεις τους θα γίνουν γρήγορα και θα ψηφιστούν εκ νέου μέσα στον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι στο νέο Ποινικό Κώδικα καταργήθηκαν τα άρθρα περί βλασφημίας θρησκειών, και περιύβρισης νεκρών, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και από την Εκκλησία της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εκκλησία αναμένει με ενδιαφέρον τις αποφάσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Ακόμα, πάντως, δεν έχει αποφασιστεί αν οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, θα αποτελέσουν εκ νέου έργο νέας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ή αν η εκπόνησή τους θα γίνει χωρίς νομοπαρασκευαστική επιτροπή, κάτι που ακόμα συζητείται με τις πιθανότητες να είναι περισσότερες να γίνει νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων