04/04/2019 04/04/2019 Το Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», ολοκληρώνοντας τις μορφωτικές συνάξεις του για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, παρουσιάζει την 5η δράση του, την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, 14 Απριλίου 2019, ώρα 8 μ.μ., στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Η εν λόγω εκδήλωση αφορά στο Θείο Πάθος, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπρής. Στο πρώτο μέρος της...
04 Απριλίου, 2019 - 19:39

«Προς σφαγήν ελκόμενος»- Αναφορά του Κέντρου Λόγου «Αληθώς» στο Θείο Πάθος

Διαδώστε:
«Προς σφαγήν ελκόμενος»- Αναφορά του Κέντρου Λόγου «Αληθώς» στο Θείο Πάθος
Το Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου «ΑΛΗΘΩΣ», ολοκληρώνοντας τις μορφωτικές συνάξεις του για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, παρουσιάζει την 5η δράση του, την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, 14 Απριλίου 2019, ώρα 8 μ.μ., στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου.
Η εν λόγω εκδήλωση αφορά στο Θείο Πάθος, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπρής.
Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Δ΄, θα κάνει επίκαιρη ομιλία, με θέμα: “Ενώπιοι με τον Κύριο της Δόξης, ας επιλέξουμε στάση: Συγκυρηναίοι ή Σταυρωτές;”
Στο δεύτερο μέρος, το Εκκλησιαστικό Αναλόγιο “Θ. Κουρκουμέλης-Κοθρής”, υπό την διεύθυνση του Χοράρχη και Μουσικού κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ, θα αποδώσει μεγαλοβδομαδιάτικα ψάλματα εκ του Κατανυκτικού Τριωδίου (και όχι μόνον), τονισμένα όλα κατά το αρχαίο μουσικό ύφος της Ζακύνθου.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η ηθοποιός ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΟΥΣΕΒΙΤΣ θα αναγνώσει ποιήματα σχετικά με το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. Ανάμεσά τους τα σχετικά ιταλικά ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού, μεταφρασμένα από τον καθηγητή και ποιητή Γιώργο Κεντρωτή, σε πρώτη ανάγνωση.
Η παρουσία των φίλων του «Αληθώς» θα είναι τιμή για το Κέντρο Λόγου!
Πηγή: www.nyxthimeron.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων