06/03/2019 06/03/2019 Προσφυγή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, κατέθεσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ζητώντας την πρέμβασή τους “για τις πιέσεις που δέχεται η Εκκλησία στις κατεχόμενες περιοχές της Κριμαίας και του Ντονμπάς”. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα τελευταία...
06 Μαρτίου, 2019 - 9:57

Προσφυγή σε ΟΗΕ και ΟΑΣΕ για την Κριμαία

Διαδώστε:
Προσφυγή σε ΟΗΕ και ΟΑΣΕ για την Κριμαία

Προσφυγή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, κατέθεσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ζητώντας την πρέμβασή τους “για τις πιέσεις που δέχεται η Εκκλησία στις κατεχόμενες περιοχές της Κριμαίας και του Ντονμπάς”.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα τελευταία πέντε χρόνια “οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής δεν έπαψαν ποτέ να διώκουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή και ειδικότερα τον Αρχιεπίσκοπο Συμφερόπολης και Κριμαίας Klyment. Μεταξύ των πιο πρόσφατων περιστατικών είναι η προσπάθεια υφαρπαγής του κτιρίου που φιλοξενεί τον καθεδρικό ναό της Αγίας Όλγας στην Συμφερόπολη, καθώς και κράτηση του Αρχιεπισκόπου” τονίζεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου και προστίθεται  ότι “η κατάσταση επιδεινώνεται σημαντικά”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων