02/05/2021 02/05/2021 Του Νικόλαου Ζαΐμη Να γίνουμε κοινωνεί της Θείας ενεργείας η οποία εκπέμπεται από τον Πανάγιο Τάφο κάλεσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος τους παραβρισκόμενους στην αίθουσα του Θρόνου μετά την τελετή του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την Ελληνική Πολιτεία και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ....
02 Μαΐου, 2021 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 12:57

Πρόσκληση στον Πατριάρχη Θεόφιλο να επισκεφθεί την Αθήνα

Διαδώστε:
Πρόσκληση στον Πατριάρχη Θεόφιλο να επισκεφθεί την Αθήνα

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Να γίνουμε κοινωνεί της Θείας ενεργείας η οποία εκπέμπεται από τον Πανάγιο Τάφο κάλεσε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος τους παραβρισκόμενους στην αίθουσα του Θρόνου μετά την τελετή του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την Ελληνική Πολιτεία και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα Πανάγια Προσκυνήματα, με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, που εκπροσώπησε την Ελληνική κυβέρνηση στην τελετή, να προσκαλεί τον Μακαριώτατο να επισκεφθεί την Αθήνα όταν οι συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας το επιτρέψουν.

Το Άγιο Φως να φωτίζει τις καρδιές των κυβερνητών της Ελλάδας

Με την παρουσία πλήθους πιστών, αλλά και την απαραίτητη προϋπόθεση όσοι παραβρέθηκαν στη τελετή να έχουν εμβολιαστεί, πραγματοποιήθηκε χθες, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως η τελετή του Αγίου Φωτός. Μετά το πέρας της τελετής, την οποία μετέδωσε απευθείας σε περιγραφή της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαχνάκη η PEMPTOUSIA TV, ακολούθησε σύντομη ομιλία του Μακαριωτάτου στην αίθουσα του Θρόνου όπου παρέδωσε το Άγιο Φως στην Ελληνική Αποστολή.

“Να γίνουμε κοινωνοί της Θείας ενεργείας η οποία εκπέμπεται εκ του Αγίου Τάφου και ανάβουμε το ανέσπερον αυτού Φως το οποίο φωτίζει πάντα άνθρωπον ερχόμενο στον κόσμο αλλά και το οποίο να φωτίζει τας καρδίας πάντων. Ευχόμαστε όπως το Φως το οποίο ελάβαμε εκ του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου να είναι φως δυνάμεως, να είναι φως ενισχύσεως και πάνω απ’ όλα να είναι φως του φωτισμού των καρδιών των κυβερνητών της Γης και κυβερνητών της πατρίδος μας Ελλάδος”, ανέφερε αρχικά ο Μακαριώτατος.

Ακολούθως εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για το ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύουν υπέρ των Παναγίων Προσκυνημάτων και υπέρ των Τελετών του Παναγίου Τάφου.

Ευχήθηκε, επίσης, όπως το ανέσπερο Φως συμβάλει στην αποκατάσταση μάλλον της ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Βλάσης: Ζωντανή η φλόγα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αποστολής,  υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης ο οποίος ανέφερε: “Είναι πραγματικά τιμή και ευλογία να βρίσκεσαι τέτοια μέρα σε αυτά τα άγια χώματα, σε μια τέτοια μέρα που είναι ημέρα της Ορθοδοξίας, είναι μια μέρα της χριστιανοσύνης η οποία ενώνει όλους τους χριστιανούς και πραγματικά χαίρομαι που υπό την σοφία του Μακαριωτάτου Θεοφίλου γίνεται αυτό το σπουδαίο έργο εδώ στα Ιεροσόλυμα και η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός, η φλόγα τους να κρατιέται ζωντανή”.

“Η Ελληνική Πολιτεία να ξέρετε είναι δίπλα σας” τόνισε ο κ. Βλάσης μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και του Πρωθυπουργού. Μάλιστα ο κ. Βλάσης προσκάλεσε τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο να επισκεφθεί την Αθήνα όταν οι συνθήκες το επιστρέψουν.

Καταλήγοντας ο Μακαριώτατος ανέφερε: “Ο Πανάγιος Τάφος είναι τάφος Θείας ενεργείας οπότε και αυτό το Άγιο Φως δεν είναι κοινό φως όπως ορισμένοι ένεκα αγνοίας πιστεύουν, αλλά είναι φως πραγματικά της θείας ενεργείας και απόδειξη τούτου είναι το γεγονός ότι το Άγιο Φως για ορισμένα λεπτά δεν καίει και δια μέσου των αιώνων μα ουδέποτε, θα το επαναλαμβάνω, ουδέποτε συνέβη πυρκαγιά εξαιτίας του Αγίου Φωτός”.

Φωτογραφία – Βίντεο: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων