27/10/2020 27/10/2020 Στον ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι ήδη έχει συλληφθεί ο πολωνικής καταγωγής καπετάνιος του εμπορικού πλοίου...
27 Οκτωβρίου, 2020 - 10:41

Πρόσκρουση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού με εμπορικό

Διαδώστε:
Πρόσκρουση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού με εμπορικό

Στον ναύσταθμο Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι ήδη έχει συλληφθεί ο πολωνικής καταγωγής καπετάνιος του εμπορικού πλοίου συνελήφθη.

Στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston, έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΓΕΝ για την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο του Λ.Σ., σημειώνεται πως στις 7:40 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», στο οποίο επέβαιναν 27 μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) «Maersk Launceston» σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

«Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ δύο τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών», αναφέρει το Λ.Σ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων