09/07/2024 09/07/2024 Το Δίστομο και τα Καλάβρυτα επισκέφθηκαν σήμερα και προσκύνησαν τα θύματα, 98 σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού. Οι λευκές στολές των Ναυτικών Δοκίμων- από 49 σε κάθε αποστολή – γέμισαν τις δύο Μαρτυρικές κωμοπόλεις της Βοιωτίας και της Αχαΐας αντίστοιχα και έδωσαν ένα μήνυμα ότι οι νέοι δεν ξεχνούν τα εγκλήματα κατά...
09 Ιουλίου, 2024 - 20:34
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2024 - 20:02

Προσκυνηματική επίσκεψη σε Δίστομο και Καλάβρυτα από τους σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Διαδώστε:
Προσκυνηματική επίσκεψη σε Δίστομο και Καλάβρυτα από τους σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Το Δίστομο και τα Καλάβρυτα επισκέφθηκαν σήμερα και προσκύνησαν τα θύματα, 98 σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι λευκές στολές των Ναυτικών Δοκίμων- από 49 σε κάθε αποστολή – γέμισαν τις δύο Μαρτυρικές κωμοπόλεις της Βοιωτίας και της Αχαΐας αντίστοιχα και έδωσαν ένα μήνυμα ότι οι νέοι δεν ξεχνούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πως η ειρήνη είναι ένα από τα υπέρτερα αγαθά που υπηρετείται και μέσα από την υπεράσπιση και την ενίσχυση της άμυνας της Πατρίδας.

Στο Δίστομο, οι σπουδαστές ανέβηκαν στον Λόφο του Μαυσωλείου Θυμάτων Ναζισμού και προσκύνησαν στο Οστεοφυλάκιο των 228 Σφαγιασθέντων Διστομιτών – το μοναδικό Ολοκαύτωμα που διατηρεί τα οστά των νεκρών. Μάλιστα έχει σε εξέλιξη πρόγραμμα συντήρησης των Οστών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας που έχει λειτουργήσει ειδικό εργαστήριο στο Δίστομο.

Σύμφωνα με την ertnews, το κλιμάκιο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων απέδωσε τιμές στα Θύματα – μάλιστα το Στεφάνι κατέθεσε στην «στήλη» με τα ονόματα στο Μαυσωλείο ο 4ετης, με το νέο έτος, Δόκιμος Νίκος Ι. Πανουργιάς «γέννημα- θρέμμα» του Διστόμου. Τους σπουδαστές, μεταξύ των οποίων και του του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή- ξενάγησε στέλεχος του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, το οποίο αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με την επικεφαλής της αποστολής της Σχολής, υποπλοίαρχο Μίσσα (ΛΣ).

Οι σπουδαστές επισκέφθηκαν στον ελεύθερο χρόνο τους διάφορα αξιοθέατα του Διστόμου.

Πηγή: ertnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων