29/03/2023 29/03/2023 «Μετά από τρία χρόνια περιορισμών λόγω του COVID το νησί είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του και να ζήσει από κοντά τις μοναδικές στιγμές της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα» δηλώνει στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Πάτμου, κ. Νίκος Κουτούζος. Προσθέτει δε πως «όσα καταλύματα δήλωσαν ότι...
29 Μαρτίου, 2023 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2023 - 13:45

Προσκυνητές από όλο τον κόσμο αναμένονται τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Πάτμο

Διαδώστε:
Προσκυνητές από όλο τον κόσμο αναμένονται τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Πάτμο

«Μετά από τρία χρόνια περιορισμών λόγω του COVID το νησί είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του και να ζήσει από κοντά τις μοναδικές στιγμές της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα» δηλώνει στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Πάτμου, κ. Νίκος Κουτούζος.

Προσθέτει δε πως «όσα καταλύματα δήλωσαν ότι θα ανοίξουν λόγω των εορτών του Πάσχα έχουν ήδη πληρότητα 100%».

Οι προσκυνητές που καταφθάνουν από όλο τον κόσμο στο νησί της Πάτμου, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τελετές και δρώμενα που ανάγονται στα χρόνια του Βυζαντίου και επιβιώνουν αναλλοίωτα στον κύκλο του Ορθόδοξου εκκλησιαστικού χρόνου.

Χωρίς περιορισμούς ο Ιερός Νιπτήρας

Κανονικά και με την όλη της μεγαλοπρέπεια θα τελεστεί και ο Ιερός Νιπτήρας στην πλατεία του Φιλικού Εμμανουήλ Ξάνθου. Η Τελετή αυτή, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για την προστασία από τον COVID-19, για τρία χρόνια έγινε από την Αδελφότητα της Ι. Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου εντός των τειχών, χωρίς τη συμμετοχή κόσμου.

Εδώ και 400 χρόνια λίγο πριν το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στο καθολικό της Μονής, δώδεκα ιερείς και μοναχοί ντυμένοι μ’ ομοιόμορφα πορφυρόχρυσα άμφια, ψάλλοντας τον Πεντηκοστό ψαλμό σε ήχο βαρύ, πορεύονται για να αναπαραστήσουν τις συγκλονιστικές στιγμές που προηγήθηκαν της σύλληψης του Κυρίου, τον Μυστικό Δείπνο και την προσευχή στον κήπο της Γεθσημανής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων